Kedves testvérek!

Újra figyelmeztetnék mindenkit, a csalók nem adják fel.

1. Az unokázós csalások is még mindig szednek áldozatokat (unokát, gyereket baj ért és pénz kell azonnal). Mindig győződjünk meg az adott családtag felhívásával, hogy valós-e a vészhelyzet. Idegennek SOHA NE ADJUNK ÁT PÉNZT!

2. Az önkormányzatoknak sem kapacitása, sem megbízása nincs a lakások fertőtlenítésére, akármilyen papírt mutogatnak vagy fenyegetőznek, ha nem engedik be őket. NINCS KÖZPONTILAG ELRENDELT FERTŐTLENÍTÉS!

3. Csak az OMSZ munkatársai végeznek tesztelést koronavírusra. SOHA NEM PÉNZÉRT ÉS NEM ÖNKÉNTES ALAPON SZŰRNEK VAGY TESZTELNEK A VÍRUSRA!

4. A bankok semmiféle adatot nem fognak bekérni interneten, e-mailen keresztül. NE ADJÁK MEG SZEMÉLYES ADATAIKAT, BANKKÁRTYÁJUK SZÁMÁT senkinek! E-MAILBEN SOHA NEM KÉR EGY SZOLGÁLTATÓ, BANK SEM ADATOT! Ha tartozást jeleznek, egyeztessünk a szolgáltatóval telefonon keresztül minden esetben!

5. A lakásunknál megjelenő hivatalos szerveknél mindig van igazolvány! Rendőrnél a jelvényükön szám szerepel, az alapján a 112 vissza tudja igazolni, hogy onnan jött-e, ahogy állította. Mentő csak hívásra érkezik!

6. A 112 segélyhívón jelezze, ha valaki be akarna jutni a lakásba! Senkit ne engedjenek be! Csak biztonsági láncot beakasztva nyissanak ajtót!

7. Tartsuk be a hatóságok előírásait! Ne fogadjunk vendéget, ne menjünk vendégségbe! Ne bandázzunk a parkban! Minimalizáljuk a találkozásokat!

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

(Egy rendőrségi beosztott)