Ismét szép létszámban jöttek a Baptista Teológiai Akadémia diákjai és tanárai a 2022. február 13-án meghirdetett közös istentiszteletre a Budapest Nap utcai baptista gyülekezet felújított templomába.

A zenei szolgálatot Pető István, a BTA zenetanára vezette Borzási Márk, dr. Szilágyi András, Pető Áron debreceni szolgálattevőkkel.

Paróczi Zsolt rektorhelyettes hirdette Isten igéjét „Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete” (Mt 1,1) alapján.

Bizonyságot tett hitre jutásáról Bakos Dávid BA szakos, negyedikes hallgató, és külmissziós tapasztalatairól számolt be Selmeczi Nimród MA szakos, másodéves hallgató.

Dr. Mészáros Kálmán, a BTA rektora örömét fejezte ki azért a missziós lendületért, amelyet a tavaszi szemeszter kezdetén tapasztal a diákság körében és a tanárok lelki felkészültségében. Kitartó közös imádságra és elkötelezett, szorgalmas tanulásra buzdította a jelenlévőket.

Az alkalom házigazdája Balla Péter BTA-oktató volt, aki a havonta meghirdetett BTA-istentiszteletek további látogatására bátorította a mintegy 150 fős hallgatói közösséget. Az alkalom szeretetvendégséggel, baráti és testvéri kapcsolatokat építő jókedvű beszélgetéssel ért véget.

Soli Deo gloria!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!