BMN Tehetséggondozás és közösségi életre nevelés az egyházi fenntartású intézményekben

1532

A baptista iskolákból érkező pedagógusok számára rendezett konferenciát az EFOP 3.2.6-16-2016-00001 „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” elnevezésű projekt keretében rendezték.

Először Dr. Benkő Szabolcs igazgató (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Gyakorlóiskolája), a projekt szakmai vezetője mutatta be a program nagyszabású hazai célkitűzéseit, majd három előadás segítette a téma tovább gondolását.

Uzsalyné dr. Pécsi Rita, neveléskutató, főiskolai docens (Apor Vilmos Katolikus Főiskola) Miről szól a siker? – a tehetséggondozás és az érzelmi intelligencia kapcsolata c. előadásában bizonyította az érzelmi nevelés elsődleges fontosságát.

Dr. Péter-Szarka Szilvia, pszichológus, egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézet), mint a Magyar Templeton Program szakmai koordinátora osztotta meg tapasztalatát a jelenlévőkkel arról, hogy a 20.000 fiatal tehetséges pályázó közül hogy választották ki azt a 314 diákot, akikkel két éven keresztül innovatív módon foglalkoztak. Végül Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke beszélt arról, hogy mit jelent a tehetséggondozás egyházi és teológiai nézőpontból.

A fokozott érdeklődéssel kísért előadások után szabad beszélgetésekben osztották meg gondolataikat és tapasztalataikat a jelenlévő pedagógusok.