Több mint 40-en találkoztunk október 14–16. között Bicskén a baptista gyülekezetplántálók konferenciáján.

Magyarországi szolgálók mellett részt vett a konferencián Daniel Trusiewicz az EBF gyülekezetplántáló bizottságának elnöke, Grzegorz Skobel lengyel és Novák Zsolt gyergyószentmiklósi lelkipásztor.

Hálásak vagyunk a közösségért, a bátorításokért, a megosztott tapasztalatokért, és azért is, hogy reménységünk szerint a közeljövőben több új helyen is elindulhat gyülekezetplántálás!

Európai kitekintés mellett hallottuk egy lengyel lelkipásztor bizonyságtételét, aki egy teljesen kihalt gyülekezetet indított újra. Novák Zsolt a gyergyószentmiklósi missziót mutatta be, hogy sok imával, Istentől jövő látással és odaszánással a legkeményebb szívekben is elindulhat a változás!

Hallottunk a sejtcsoportos evangelizációról, a szomszédokkal való közös Szentírás-olvasásról, az ima-böjt erejéről, plántálások indulásának nélkülözhetetlen alapelveiről.

Egy erdélyi vállalkozó tett bizonyságot az életéről, hogyan találta meg a megtérés útját!

Durkó István missziói igazgató megköszönte Rácz Lajos lelkipásztor munkáját, amelyet a gyülekezetplántáló szolgálat vezetőjeként hosszú időn át végzett. Ugyanakkor beiktatta ebbe a szolgálatba Tőtős Jánost, aki a most induló budapesti Jelen gyülekezetplántálás vezetője.

A Bicskei Baptista Gyülekezet Facebook-oldalán a konferencia néhány előadása megtekinthető!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286