2021. augusztus 24-én került megrendezésre a Bibliaismereti és Hitoktatói Konferencia Szigetszentmiklóson. Állami és baptista fenntartású oktatási intézményekben bibliaismeretet oktató pedagógusok kaptak meghívást, ahol tartalmas programokkal, előadásokkal, könyvek és szemléltetőanyagok széles választékával várták a résztvevőket. A konferencia szervezését a Baptista Oktatási Központ és a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársai végezték.

Az egész napos találkozó bevezetőjeként Durkó István missziói igazgató tolmácsolta Isten igéjét a jelenlévők felé.
A résztvevők által a regisztráció során megadott témajavaslatokból érdekes és tartalmas módszertani és hitéleti előadások hangoztak el.

Dr. Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat országos hitéleti igazgatója „A genderideológia és az LMBTQ+ mozgalom bibliai alapon történő tárgyalása az iskolai hitoktatásban” című, igei alapon alátámasztott előadásában segített, hogyan reagáljon a tanár a felé áramló kérdésekre, helyzetekre.

Révész Szilvia író, előadó saját példáiból merítve lelkesítette a résztvevőket a „Krisztus képviselete az iskolában” című előadásában.

Módszertani tanácsokkal, ötletekkel a Zsoltárok tanításáról tartott felkészítést Hajnal Zoltán lelkész, hitéleti és nevelési igazgatóhelyettes.

Élményekkel teli beszámoló hangzott el a bibliai táborokról Alicia Jones és Tóth Tünde missziómunkások tolmácsolásában.

Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója a bibliaismeret-, baptistahittan-érettségiről adott teljes körű felvilágosítást, nyújtott pontos információt.

A Biblia alapján bátorította és áldást kérve indította útjára a hitoktatókat a 2021–2022-es tanévre Paróczi Zsolt oktatási szaktitkár.

Az a szívünk vágya és kérése, hogy Urunk egész tanévben segítse és vezesse mindazokat, akik ebben a szolgálatban állnak helyt!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!