Beszélő (V)iszonyban Istennel

1955
Révész Szilvia imádkozik egy résztvevővel

Első hallásra talán furcsa s egyben elgondolkodtató címmel került megrendezésre az idei év Országos Női Konferenciája Békésen.

Az imádság témája talán egyszerűnek vagy hétköznapinak tűnik, hisz jó esetben része mindennapjainknak. Azonban, ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, bizony nem mindig van jelen vagy a helyén az imádkozás az életünkben. Ezért tartotta fontosnak az Országos Nőbizottság, új nevén Országos Női Missziós Munkacsoport, hogy mélyüljünk el újra ebben a témában, gondoljuk végig és ismerjük fel, mi akadályozhatja meg az Úrral való bensőséges kapcsolatunkat, mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapjainkat a vele való beszélgetés, közösség jellemezze.

Az előadásokat Révészné Osgyán Szilvia testvérnőnktől hallhattuk, aki több oldalról is megvilágította ezt a szinte kimeríthetetlen témát.

Programunkat a szokásos elemeken kívül különböző témájú szemináriumok és a támogató csoportok megbeszélései is színesítették.

A szemináriumokon szó esett arról, hogyan élhetünk egészségesen, milyen az imádkozó nagyszülő hatalma, hogyan lehetünk beszélőviszonyban Istennel, kinek kell megfelelnünk, valamint hogy mit kellene tudnunk az esküvő előtt.

Nóé musical jelenete
A Noé és az özönvíz című musical egyik jelenete

A támogató csoportok létrehozása az Országos Női Missziós Munkacsoport új kezdeményezése.

A konferencia lehetőséget biztosított arra, hogy különböző speciális helyzetben levő testvérnők egymásra találhassanak és tapasztalatot cserélhessenek egymással.

Különleges színfoltja volt konferenciánknak a Noé és az özönvíz című musical bemutatása, melyet a helyi gyülekezet gyermekei adtak elő.

A Női Missziós Munkacsoport tagjai ezúton is szeretnének köszönetet mondani minden nő- és férfi testvérnek, akik részt vettek a konferencia előkészítésében, lebonyolításában, a vendéglátásban és a különböző szolgálatokban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!