A baptista közösség 125 éves lapja a koronavírus-járvány okozta veszély miatt 2020. március 25-től nem kerül postázásra az előfizetők számára. A döntés visszavonásig érvényes. Erről egyházunk operatív tanácsa döntött 2020. március 24-i tanácskozásán.

Az ezt követő lapszámokat egyházunk honlapján pdf-ben mindenki számára ingyenesen elérhetővé tesszük.

Az előfizetők részére jelezzük, hogy a jogosultságuk automatikusan fél évvel meghosszabbodik. A szerkesztés és nyomtatás ugyanúgy megtörténik, és amint a veszélyhelyzet lehetővé teszi, utólag ki fogjuk küldeni mindenkinek. Ezt megtesszük még akkor is, ha ezek a lapszámok már nem lesznek aktuálisak, mivel lapunkat sokan gyűjtik.

Az operatív tanács döntésének oka az, hogy a Békehírnök jelentős része az egyéni előfizetőkhöz, főleg idős testvérekhez közvetlenül a postán keresztül jut el. Nincs ugyan egyértelmű álláspont arról, hogy mindez milyen veszélyt hordoz rájuk nézve, de a kisebb veszteség mellett döntöttünk. Nem akarjuk senkinek az egészségét, életét kockáztatni, inkább néhány lapszám közvetlen, időben történő eljuttatását „engedjük el”. Biztosak vagyunk benne, hogy lapunk pdf-formátumban a honlapon, ingyenesen olvasva is sokakhoz el fog jutni.

Az operatív tanács az idősek érdekében kéri a gyülekezeteket, hogy a következő lapszámoknál segítsenek az idős előfizetőknek, hogy el tudják olvasni a számukra fontos kiadványt. Javasoljuk, hogy az egyes gyülekezetekben egy-egy testvér vállalja föl, hogy helyben kinyomtatja és eljuttatja nekik a Békehírnök most kieső számait, amennyiben ezt lehetővé teszi a kijárás korlátozása. Természetesen ebben az esetben is ügyeljünk arra, hogy vírusmentes lapot vehessenek kézbe idős testvéreink.

A kijárás korlátozása nem akadályoz bennünket abban, hogy a mennyei Atyával és egymással lelki kapcsolatban maradjunk. Legyen velünk az Úr, és őrizze meg közösségünket, adjon türelmet, békét és erőt mindegyikünknek!

Megosztás