A Baptista Szeretetszolgálat és a Baptista Teológiai Akadémia együttműködési megállapodást írt alá Kolozsvárott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel.    

A Bocskai István szülőházában megrendezett eseményen a dokumentumot a szakmai egyeztetést követően az erdélyi felsőoktatási intézmény részéről dr. Tonk Márton rektor, a teológiai akadémiától dr. Mészáros Kálmán rektor, valamint dr. Szilágyi Béla, a magyarországi segélyszervezet elnöke látta el kézjegyével. Az egyeztetésen a szerződést aláíró vezetők mellett részt vett a Baptista Szeretetszolgálat részéről dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem részéről pedig dr. Balog Adalbert tudományos rektorhelyettes és dr. Lázár Ede, a Csíkszeredai Kar dékánja is. A megállapodásban a felek aláírásukkal megerősítették azt a célt, hogy támogatják és fejleszteni kívánják a szervezetek közötti európai színvonalú oktatási, kutatási és tudományos együttműködést, az európai integrációt és a Régiók Európája eszméjének valóra válását, különös tekintettel a humán erőforrás fejlesztésére. Az elképzelések között egyebek mellett oktatók, kutatók és hallgatók cseréje ­­­– utóbbi esetben részképzéssel, áthallgatással, terepgyakorlattal ­­­–, könyvtárak, kutatói programok közötti rendszeres együttműködés, intézményfejlesztés, valamint közös programok és továbbképzések megszervezése is szerepel. A megállapodást egyelőre öt évre kötötték meg a tudományegyetem székhelyén. 

Dr. Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, dr. Mészáros Kálmán, a Baptista Teológiai Akadémia rektora, és dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke 

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!