Baptista művészeti napok Premier KultCafé (első hét)

2624

Hétfőn vendégségbe hívtak bennünket a Titkok kertvárosába. Ebben a városban különleges gyermekek rajzai az idegenvezetőink, az ő képzeletvilágukba kalauzolnak el bennünket. A kiállítás megnyitóján a Pannonhalmi Béla Általános Iskola diákjai zenés produkciójukkal mutatták be sokrétű tehetségüket tanárnőjük, Tóth-Ilkó Zsuzsanna vezetésével.

A megnyitón lehetőség volt több alkotóval is személyesen beszélgetni a rajzáról, így akár azt is megtudhattuk, miért jobbak a „mérges madarak” az embereknél.

Kedden a Brillante című gálaest keretében igazi csiszolódó zenei gyémántként fiatalok mutatkoztak be a KultCafé színpadán, illetve a helyszínen felvételt készítő Duna Tv kamerája előtt. Dominkó Levente a kuriózumnak számító marimba hangjaival, Dósa Csenge hegedűjátékával, Radnóti Róza Liszt-zongorainterpretációval, Rátkay Áron csellómuzsikával varázsolta el a hallgatóságot. Briliáns zenei játékukon kívül élmény volt hallgatni az est műsorvezetőjeként a művészpalántákat kérdező Dominkó István zongoraművész kérdéseire adott közvetlen hangú, meglepően érett, hitüket is tükröző válaszaikat.

keresztkerdesA Keresztkérdés csütörtök este adott fergeteges koncertet a Premier KultCaféban. A minőségi zene és az egyedülálló műfaj (hiphop) mellett Kübler Dani, az együttes frontembere folyamatosan mozgatta a közönséget is, például különböző szavak bekiabálásából alkotott freestyle rappet. A koncerten az új és korábbi lemezek dalai is felcsendültek, így a rajongók együtt énekelhették a zenekarral, hogy „szívedbe, szívedbe”. A remek hangulatú este végén sokan maradtak még beszélgetni az együttes tagjaival és egymással, így kapcsolatépítésre is adódott lehetőség.

benedekzalanPéntek este Benedek Zalán színész saját írású és rendezésű stand up vígjátékát élvezhette a közönség. A teltházas előadás Ádám és Éva címmel az örök érvényű férfi-nő kapcsolat, a házasság rejtelmeit boncolgatja, érintve a férfi és női agy működését, a kommunikáció és konfliktuskezelés jellemzőit; zenével és természetesen sok humorral fűszerezve. A kétszer 50 perces felvonásokban bemutatott, teljes estét kitöltő, egyszemélyes műsorban egy remek humorú, sokoldalú, karakteres művészegyéniséget ismerhettünk meg. Sok visszaköszönő felismerés, nemenkénti magunkra csodálkozás és még több vidám, nevetős pillanat benyomásával gazdagodhatott a nagyérdemű.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!