Baptista egyeztető fórum a székházban

Az egyház vezetőinek és az intézmények fenntartóinak közös tanácskozása

0
858
Fotó: Papp Szabolcs

A baptista egyház székházában 2019. február 5-én évkezdő egyeztető fórumot tartottak az egyházi, a missziós területek és az intézményfenntartó vezetők.

Fotó: Papp Szabolcs

Mészáros Kornél egyházfőtitkár igei bevezetőjében kiemelte, hogy Istentől kell egyértelmű útmutatást kapni a vezetőnek, amit aztán továbbad munkatársainak, beosztottainak. Papp János egyházelnök évértékelő beszédében összegezte a 2018-as év meghatározó eseményeit és döntéseit. Aztán mindenki figyelmét arra irányította, hogy a 2019-es év, mint a közösségépítés éve, hogyan válhat gyümölcsözővé a Szentlélek segítségével.

Fotó: Papp Szabolcs

Az egyház részéről a missziói igazgató által kezdeményezett és irányított program, a Baptista Oktatási Központ, a Szociális Módszertani Központ, a Baptista Női Misszió, a Férfimisszió, a külmisszió, a Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió, a Családi Szolgálat, a Baptista Cigánymisszió mutatkozott be. A Baptista Teológiai Akadémia utóbbi éveinek növekvő tevékenységét és misszióját dr. Almási Tibor rektor mutatta be. A Baptista Szeretetszolgálat működéséről, munkáiról, mindennapjairól Hári Tibor főigazgató adott képet. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió működését és terveit Mile Ferenc elnök ismertette.

A közös tanácskozás hozzájárult a krisztusi küldetés és a feladatok jobb összehangolásához. A közösségépítés éve jó alkalmakat teremt az együttműködések megerősítésére és gazdagítására.

Megosztás