Az üres sír üzenete

2007

Húsvét vasárnap a délelőtti istentiszteleten Michael Gott texasi baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét a Békéscsabai Baptista Gyülekezetben Nyári Rudolf testvér tolmácsolásában. A vendégek, akik május 2-án a texasi férfikórus kíséretében is szólni fogják Isten igéjét Békéscsabán, Takács Zoltán lelkipásztor testvér meghívására érkeztek hozzánk.

Az igehirdetés alapjául a Mt 27,62–66 és Mt 25,6–7 igéket olvastuk fel. Gott testvér rámutatott, hogy a hitetlenek (főpapok és farizeusok) jobban emlékeztek Jézus korábbi szavaira, mint a hívők. Ők valóban féltek attól, hogy Jézus a halálát követő harmadik napon feltámad, mert akkor minden ígérete beteljesülhet. Ezért nagy követ helyeztek a sír elé, lepecsételték és fegyveres katonákkal őriztették azt. Céljuk az volt, hogy Jézus a sírban maradjon, és senki el ne lopja őt azt hitetve el, hogy feltámadt.

Húsvét hajnalán, amikor az Úr Jézus feltámadt, felülírva a főpapok és más hitetlenek számításait, egy angyal elhengerítette a követ a sír elől, de nem azért, hogy Jézus kijöhessen, hanem hogy a tanúk (tanítványok, asszonyok) bemehessenek és megállapíthassák, hogy a sír üres. Az angyal azt kérte a tanúktól, hogy menjenek és mondják el mindenkinek, hogy az Úr nincs a sírban, mert feltámadt.

Jézus Krisztus feltámadt, él és munkálkodik, hogy majd egykor mi is vele lehessünk a menny dicsőségében. Addig is az a feladatunk, hogy mi is vigyük az örömhírt mindenkinek szerte a világban, hogy Jézus meghalt, feltámadt és él. Ő meghalt a mi bűneinkért, de értünk támadt fel, hogy vele együtt élhessünk az örökkévalóságban. Övé legyen a dicsőség mindörökké!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286