Az imádság a legerősebb fegyver (Részlet Philip Yancey Az imádság című könyvéből)

1928
Philip Yancey

Interjút készítettem egy kínai lelkésszel, aki két évtizedig ült börtönben, de ennek ellenére évente megrendez egy hagyományos folyóparti keresztelőt, ahol rendszerint több száz újonnan megtért hívő tesz tanúságot hitéről – miközben tudja, hogy ezért letartóztathatják és bebörtönözhetik.

„Mit tehetne önökért a világ többi részén élő keresztény?” – teszem fel a szokásos kérdést, de minden alkalommal ugyanazt a választ kapom: „Imádkozhatnak. Kérem, mondja meg az egyháznak, hogy imádkozzon értünk.”

Eleinte amikor meghallottam ezt a választ, még az volt az első reakcióm: „Igen, természetesen, de segíteni is szeretnénk. Mit tehetnénk még?” Azóta megértettem, hogy azok a keresztények, akiknek semmiféle földi hatalomra nincs befolyásuk, őszintén hisznek abban, hogy az imádság révén egy nagyobb hatalomhoz folyamodnak. Más szóval, a láthatatlan erőkkel vívott harcban az imádságot tekintik a legerősebb fegyvernek.

Igazán elhiszik Pál apostol szavait:
„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” (Ef 6,12)