Az első 60 év után

3718

Egy ember életében is szép idő 60 év, azonban egy kórus életében méginkább felértékelődnek az évek. Ebben az esetben már akár két emberöltőnyi időt is számíthatunk.

Eképpen szép jubileumot ünnepelt a Baptista Központi Énekkar 2017.december 16-án Vácott a Baptista Imaházban. Az ünnepi hangverseny előtt Meláth Attila helybéli lelkipásztor üdvözölte a kórust, és annak nemrég 2017. Baptista Művésze-díjjal kitüntetett vezetőjét, Oláh Gábort. Az üdvözlők sorában ott volt dr Beer Miklós váci megyéspüspök, és Papp János a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is. Utóbbi köszöntő szavait távolléte miatt Háló Gyula lelkipásztor, az egyház Kommunikációs Osztályának vezetője tolmácsolta, majd ő végezte az ünnepi alkalom igei szolgálatát is.

A zeneszámok között Oláh Gábor karnagy emlékezett vissza az elmult évekre, évtizedekre nagy lépésekben.


A Központi Énekkar vendégeként a Junior Príma-díjas In Medias Brass fúvós kvintett játszott el néhány számot önállóan, és a kórust kísérve, majd a szimfónikusokkal kiegészülve olyan szép művekkel kápráztatták el a nagyszámú hallgatóságot, mint Kodály Zoltán Adventi Ének, 114.genfi zsoltár, és Sík Sándor Te Deuma.

Nem hiányozhatott az adventi jubileumi hangversenyből az est második felében szólistákkal megszólaltatott Magnificat, Bach egyik remekműve sem. Huszár Anita ( alt), Kiss Edit (alt), Kiss Rózsa (szoprán), Szerdahelyi Pál (basszus), Szerekován János (tenor) mellett a Junior Príma –díjas Tóka Ágoston orgonaművész erősítette a kórust.

Az estet állófogadás, és sok-sok beszélgetés zárta.

Kívánjuk a Központi Énekkarnak, és az egyház zenekarának, hogy az első 60 év után még nagyon sok évtizedet éljen meg sikerekben, Isten dicsőségére!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!