Anyák napi lelki alkalmak a BTESZ intézményeiben

Országszerte a BTESZ (Baptista Tevékeny Szeretet Misszió) több intézményében is szerveztünk anyák napi alkalmakat, melyek során a helyi lelkigondozók is köszöntötték az édesanyákat.

Szegeden május 8-án ünnepelték az anyák napját a baptista imaház nagytermében. Az alkalomra ötven fő jött el azok közül, akik az intézmény ellátotti körébe tartoznak. Az alkalmon jelen volt Balogh Barnabás lelkipásztor, illetve a helyi Új Esély Központ lelkigondozója, Szilasi Erzsébet is. Erzsébet köszöntésében beszélt a bibliai édesanyákról, az apa fontosságáról, és a sérülésekből való gyógyulás lehetőségéről Krisztusban. Ezt követően egy különleges gyermekcsoport szolgált az anyukák és nagymamák felé énekekkel, versekkel, majd átadták a virágokat a részvevőknek. A meghitt alkalmat szeretetvendégséggel zárták.

A Bárka Baptista Óvodában bensőséges módon köszöntötték az édesanyákat, mégpedig az édesapák bevonásával. Az egyik csoport gyermekei készítettek egy gyurmaszívecskét, amelyben az ujjlenyomatuk is egy szívecskét formázott. A szívecske felkerült egy virágra, mellé pedig felírták, mit szeret a gyermek a legjobban az édesanyjával közösen csinálni. Az óvónők és a gyermekek közösen készítették az ajándékokat, tanulták a verseket, és a virágot is együtt választották ki. Az apukák pedig pénteken hazavitték az ajándékot és a mellékelt „használati útmutatót”… és így közösen, családi körben köszöntötték az édesanyákat vasárnap. A kicsit nagyobbak már verseket is mondtak, szabadon és örömmel, felnőtt segítsége nélkül, amit videóüzenetben kaptak meg az anyukák vasárnap reggel.

A dombóvári Új Esély Központban versekkel, anyák napi dalokkal köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. A résztvevőkkel közösen felidézték az édesanyákhoz kötődő régi kedves emlékeket, történeteket. Végül apró figyelmességgel kedveskedtek az ellátottaknak. A program meghitt, családias légkörben zajlott.

Az ózdi Új Esély Központ anyák napi ünnepségén Váraljai Zsolt lelkigondozó köszöntötte az édesanyákat. Az alkalmon a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai anyák napi műsorral kedveskedtek az ellátottaknak. A munkatársak pedig zenés, verses előadással készültek. A rendezvényt közös étkezéssel zárták.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!