Amikor a baptisták együtt imádkoznak az egész világon

A Baptista Világszövetség napjai: február 2–3.

2022

A világon mintegy 100 millió baptista él. Az 1905-ben alapított Baptista Világszövetség (BVSZ) arra kéri a világ baptistáit, hogy február első szombatján vagy vasárnapján imádkozzanak egymásért.

A Magyar Baptisták Világszövetsége ugyanezen a napon a világban élő magyar baptistákat külön is kéri, hogy hordozzuk egymást imában. Az évente megrendezésre kerülő ünnepet először 1927-ben tartották meg. Biztatjuk a magyarországi baptista gyülekezeteket is a világméretű eseményhez történő csatlakozásra akár a helyi gyülekezetben, akár más gyülekezetekkel összefogva. Adjunk hálát baptista közösségünkért!

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség elnöke megválasztásakor elmondta, hogy a BVSZ-nek van egy öt évre szóló látása. Elnökként azt tekinti feladatának, hogy Isten kegyelméből a következő célok megvalósításához járuljon hozzá: elsősorban motiválni a baptistákat szerte a világon az evangelizálásban és a misszióban való részvételre; másodsorban buzdítani a baptistákat arra, hogy legyenek a békesség és igazságosság szószólói, követei; harmadsorban arra buzdítani azokat a baptistákat, akik még nem tagjai a BVSZ-nek, hogy lépjenek be a szervezetbe. Stratégiájának részeként ellátogat különböző országokba, hogy beszéljen a vezetőkkel és a tagokkal ezekről a célokról. Paul Msiza legutóbb 2017-ben járt Magyarországon mint a debreceni magyar baptista világtalálkozó főelőadója. Akkor is emlékeztetett arra, hogy a világ egyik legnagyobb protestáns felekezeteként világszövetségünk célja világszerte segíteni az evangélium hirdetését, szociális segítséget nyújtani a rászorultaknak, és szót emelni az emberi jogok védelmében. A baptisták egysége átível korokon, történelmen, kultúrákon és hitvallásokon.

„Isten az, aki összehozott minket Jézus Krisztuson keresztül – hangsúlyozta. – A kereszténység nem arról szól, hogyan nézünk ki, hogy vallásosnak tűnünk-e, hanem az új életről, amelyet Jézus Krisztusban találhatunk meg. Ha Jézusba veted a hited, nem számít, milyen volt az életed: reménytelen, kétségbeesett, száraz, ha elfogadod Krisztust, ő új életet ad neked, reménységet, megnyugvást. Ő a száraz csontokból életet tud előhívni. Ne tévedj, ne próbálj meg vallásos lenni, jól viselkedni, mert az csak egy ideig fog működni, utána visszatérsz a korábbi életmódodhoz. Nem arra van szükségünk, hogy kicsit megjavuljunk, hanem hogy Krisztus az életünkbe költözzön. Nem lehet a bűnöket egyenként az életünkből eltávolítani, az összes bűn forrását kell kiirtani az életünkből, ami nem más, mint a hitetlenség, ha nem hiszel Istenben. De ha a hitedet és reménységedet Krisztusba veted, akkor Jézus beköltözik az életedbe.”

Csatlakozzunk gyülekezeteinkben is a világszövetség céljaiért imádkozó baptisták világméretű családjához!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!