A Teremtő közel jön hozzánk

1703
Muzslai-Bízik Bence beszélgetett Szabó Balázzsal

Szabó Balázsnak várhatóan 2015. április 9-én fog megjelenni negyedik lemeze „Közel” címmel. Április 17-én pedig 19 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központban lemezbemutató gospel koncert lesz.

Év eleje óta gőzerővel és szó szerint éjjel-nappal próbál az együttes, egyik nap meg is látogattuk őket, és interjút készítettünk Szabó Balázzsal.

– Miért pont „Közel” lett a címe az új lemeznek?

– Harmadik lemezem a „Váltság Válság” megjelenése után azt gondoltam, nem fogok tudni több dalt írni. Majd a „Fel nem adom” című számom és klipem áttörte bennem az összes görcsöt és gátat. Ezután újra úgy éreztem, hogy a Teremtő egészen „Közel” van hozzám. Azóta is így, az ő közelségében élem a napjaimat. Szeretném, hogy akik hallgatják az új lemezt, ugyanezt tapasztalják meg: a Teremtő „Közel” jön hozzánk.

– Mik azok a témák, amik foglalkoztattak, miközben íródtak a dalszövegek?

– A dalok mind valamilyen személyes impulzus hatására íródtak. Mélységek és magasságok. Kétségek és bizonyosság. Félelem és hit. Elmúlás és születés. Vég és kezdet. Bennem állandó küzdelem zajlik. A látszólagos nyugalom ellenére belül mindig történik valami. Ezek a hatások mind hozzájárulnak egy-egy dal megszületéséhez.

– Nagyon elfoglalt vagy. A család, lemezkészítés, videó klip forgatás, koncertszervezés mellett rendszeresen szolgálsz az iskolamisszióban is. Milyen a diákok előtt zenélni?

– A B49 Iskolamisszió a szívem csücske. Tudod, elmész egy iskolába, és sosem tudod, hogyan fogadnak. Eljönnek a diákok, mert ez az iskolai program, és kész. Kiállok, és elkezdek énekelni, Szenczy Sándor pedig az evangéliumot mondja el. A Bibliában olvasható dolgok pedig megelevenednek a szemed láttára. Isten bizonyságot tesz maga mellett, mi csak Jézusra mutatunk. A többit ő végzi. Nem magunkról kell meggyőzni a hallgatóságot. Az iskolamisszióban zajló lelki ébredés nagy hatással van rám.

– Térjünk vissza az április 17-i nagykoncertedhez. Mit lehet tudni róla?

– A nagykoncerten Gyárfás István „Gyafi” lesz a vendégünk néhány dal erejéig. Három nagy blokkból fog állni, amelyek jól elkülönülnek majd, mégis, reményem szerint egy kerek egésszé teszik az estét. Lesz élő vonósnégyes is a koncerten, és az akusztikus gitár is aktívan szerephez jut. Lesznek duettek is, hiszen Gyafi mellett, Gabi, a feleségem fog szólókat énekelni. Az egyik, korábban már megjelent dalunkat fogjuk élőben most először eljátszani, elénekelni Gabival. Erőteljes Isten-dicséret és izgalmas este lesz.

– Milyen formában lehet majd kézbe venni az albumot?

– Az új album és a lemezbemutató koncert közel egy év munkája – ezért aztán rendkívül izgatott vagyok, hogy a kedves hallgatóság, hogyan fogja fogadni az új kiadványt, ami CD+DVD formában lát napvilágot, a digitális letöltést választók, pedig a kézzelfogható CD 12 dala mellé kapnak még 2 extra dalt, köztük egy nemzetközi együttműködés eredményét.

– Köszönjük Balázs az interjút. A belépőjegyet a 100-120 perces koncertre pedig a CLC Keresztény Könyvesboltban (1074 Budapest, Hársfa utca 19) tudjuk beszerezni. Indulunk is!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!