Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja, ez munkaszüneti nap az ágazatban dolgozóknak. Ehhez kapcsolódva minden évben a Magyarországi Baptista Egyház is díjazza a fenntartásában dolgozó, kiemelkedő munkát végző professzionális és laikus szociális segítőket.

A résztvevőket Mészáros Kornél, az újpesti gyülekezet lelkipásztora imádsággal köszöntötte. Az ünnepségen jelen voltak a gyülekezet tagjai, a szociális szakma és az egyház képviselői. Ezt követően Varga László Ottó igehirdetése következett. A lelkipásztor prédikációjában elmondta, Isten a segítő munkát a legmagasabbra helyezi, mert az Atyának tetszik, ha valaki lehajol a másik emberhez.

A díjátadót Serafin József, a módszertani központ vezetője nyitotta meg. Megnyitó beszédében az ágazatban dolgozókat „szeretetművészeknek” nevezte, hiszen annyira összetett és érzékeny tevékenységet végeznek, mint a művészek. Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében méltatta a szociális szakmában dolgozókat: a terepmunka erősíti és elmélyíti a szakmai tapasztalatokat.

A díjazottak Révész Zsigmond-díjat (2 fő), Balogh Lajos-plakettet (5 fő) Beharka Pál-plakettet (1 fő) és Szolgálat a társadalomban okleveleket (19 fő) vehettek át.

A laudációkat Opauszki György, a Filadelfia Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője olvasta fel, a díjakat Varga László Ottó főtitkár és Kiss Péter operatív igazgató adta át.

(A díjazottakat részletesen az AlapVető szociális hírlevél következő számában mutatjuk be.)

A díjak átadását az egyik kitüntetett, Sipos Nikoletta bizonyságtétele és Miavecz Stella két éneke gazdagította. Stella Pécsen, a Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményében dolgozik fejlesztő foglalkoztatás keretében (https://www.facebook.com/miavecz). Az ünnepséghez egy kis kiállítás is kapcsolódott: az alkotásokat intézményeinkhez tartozó idősek készítették.

https://www.youtube.com/watch?v=3zr7og7d0ts

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!