A rózsa illata vagyok?

3392

A tavaszi, nyári reggelek egyik üde színfoltja számomra, amikor kimegyek a kertbe és jó párat szippantgatok a színpompás rózsák illatából.

Pécs-Somogyon egy híján 60 tő rózsa díszítette a kertünket és varázsolta szebbé a gazdák, szomszédok és az arra járók pillantását. Mikor nagyon sok gyönyörű rózsa nyílt ki egyszerre, akkor vittem be a munkahelyemre is egy-egy csokorral, meglepve ezzel magamat.
A hozzám betérők örömére is tettem ezt, illetve ha jöttek hozzám tárgyalni, mindjárt kedvesebb volt a légkör, és volt mivel kezdeni a beszélgetést.

Újpestre költözésünk után az imaház udvarára és kertjébe is ültettünk rózsákat az én kedves „rózsámmal” (Adéllal). Valahogy hozzám nőttek ezek a kedves, bájos, a színskála minden színét felvonultató virágok. Pedig a rózsának nemcsak illata, szépsége van, hanem tüskéje is. A tüske pedig már csak ilyen, bárhogy vigyázol is, megszúrja a kezedet.

A gyülekezetben is így vagyunk sokszor…

Sokszor virágzunk, illatozunk, de van, amikor megszúrjuk, megbökjük a testvérünket, és az fáj. Néha rövid ideig, de van, hogy hosszú ideig eltart, míg kiheverjük a tüske okozta fájdalmat.

De egyben biztos vagyok, a szúrásokra nem emlékszem, ha megkérdeznek rózsáim felől.
Csak arra emlékezem, hogy milyen jó és gyönyörűséges a rózsák közt járni, beleszippantani a kölniillatú levegőbe, és dicsőíteni Istent, hogy milyen csodálatos világot teremtett számomra és számodra.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!