A mi legfényesebb csillagunk!

5874

Nincs olyan csillag, amiről ne a lányom, Eszter jutna az eszembe! (Az Eszter név jelentése: csillag.)

2000-ben, amikor Márk fiunkat szültem, szülés közben-után komplikációk voltak. Öt órával Márk születése után el is vitték őt, mert „beszürkült”. Nem tudták megmondani, mi a baj.

Egy nap után kiderült, hogy tüdőgyulladása van, mert ivott a szennyezett magzatvízből. Több ismerősünk mondta, hogy szerencsésebb lenne, ha nem maradna meg, mert ilyen gyerekekkel van tele a Pető intézet is. A kórházban is mondták, hogy az ilyen gyerekeket sokszor nem viszik haza… természetesen mi nem mondtunk le Márkról. Isten nekünk adta őt.

Ha valaki megkérdezte volna, hogy valaha is szeretnék-e ismét szülni, biztosan nemet mondtam volna. Nem terveztük Esztit, mégis áldott állapotba kerültem vele, amikor Márk közel hároméves volt. Természetes volt számomra, hogy vállalom, az eszembe sem jutott, hogy elvetessem. De nem kicsit tartottunk az előttünk álló szüléstől az előző átélések miatt… A 16 hetes AFP-vizsgálatom nagyon rossz lett. Arra következtettek, hogy Down-kóros lehet a babánk. Felajánlottak további vizsgálatokat, amelyeknek vetélési kockázatuk lett volna, ezért nem vállaltuk. Úgy gondoltuk, hogy Isten adta nekünk, úgy fogadjuk el, ahogy kapjuk, nem mondtunk le róla, még a kockázatot sem vállaltuk!

Megszületett Eszti, minden rendben volt a szüléssel és Esztivel is! Ragyogó csillagot kaptunk Istentől!

Márk nemsokára 18 éves, különleges, okos, zenész, Istent dicsérő srác. Saját dalokat kap Istentől, amelyeket mi és már mások is nagy élvezettel hallgatunk.

Eszti 14 éves, egy képzőművészeti iskolába festő szakra vették fel, ő is nagyon szereti Istent! Beragyogja az életünket!

2017 őszen mindketten együtt merítkeztek be!
Ha más családba kerültek volna, lehet, hogy „lemondtak” volna róluk. Lehet, hogy Eszti meg sem született volna…

Te hogy vagy? Mit gondolsz, mennyit ér az életed? Úgy gondolod, hogy lemondtak rólad? Talán van egy betegséged, talán tettél valamit, amit nem tudsz magadnak sem megbocsátani, lehetnek rosszak a körülményeid… olyan könnyen lemondunk dolgokról, feladunk dolgokat!

Az emberek tudatában általában azok az emberek értékesek, akik elfogadott társadalmi helyzetben vannak, sok pénzük van, esetleg híresek, jó a megjelenésük… Nagyon ritkán gondolunk arra, milyen értékesek vagyunk Istennek! Azt is mondhatod, hogy még a férjem is megmondta, hogy főzni sem tudok, lehetnék csinosabb… Lehet, hogy úgy érzed,  rólad már mindenki lemondott, de ez nem így van!

Ahogy mi sem mondtunk le a gyerekeinkről, rólad sem mondott le Isten! Ezért küldte el  Jézust! Érted! Azt írja a Biblia:

„Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!”

Ahogyan ezt a kilenc blokkból álló foltvarrást is össze tudjuk varrni, úgy a te szívedet is össze tudja varrni Isten! De ahogy ez a munka sem jöhetett volna létre, ha hiányzó darabok lennének, úgy neked is csak akkor tudja meggyógyítani Isten a szívedet, ha minden darabját neki adod.
Isten rólad sem mondott le, viszont szabad akaratot adott, vár rád! Hozd meg a döntést! Add oda minden darabját az életednek! Engedd Istennek, hogy összevarrja-összeszerkessze életedet, és egy még csodásabb alkotás legyél, olyan, amilyennek ő teremtett, elképzelt!

Kreatív Női Evangelizáció


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!