A közmunka csak átmeneti megoldás lehet

3352
Fotók: Matey István

Nagy érdeklődés kísérte a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió márciusi konferenciáját, amely a közfoglalkoztatás aktualitásait mutatta be a meghívott előadók segítségével.

A jelenlévők között szép számmal képviselték magukat a szociális területen dolgozó szakemberek, az önkormányzatok dolgozói, illetve egyéb, a közfoglalkoztatásban érintett szervezetek.

Mile Ferenc, a BTESZ elnöke bevezető beszédében elmondta, hogy többéves tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, a közfoglalkoztatottak a házi segítségnyújtásban, a szociális étkeztetésben és a szenvedélybetegek ellátásában is eredményesen részt vesznek.

Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkárának köszöntőjét követően dr. Csoba Judit, a Debreceni Egyetem tanszékvezető tanára tartotta meg előadását, amely többek között a nemzetközi támogatási rendszerek múltjába, jelenébe nyújtott betekintést, majd ismertette a hazai modell részét képező közfoglalkoztatás jellemzőit.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője elmondta, a szaktárca céljai között szerepel, hogy a közfoglalkoztatottak térjenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

Nagy Kálmán Csabáné, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának osztályvezetője a közfoglalkoztatás 2016. évi eredményeit ismertette Hajdú-Bihar megyében.

„Közszolgáltatás és közfoglalkoztatás” címen tartott előadást Serafin József, a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ vezetője. Korreferátuma a baptista egyház adott területen végzett szerepvállalásaiba, tevékenységébe nyújtott betekintést.

Szanyi Gergely, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője a „Rászorultak a rászorultakért” baptista mintaprogramot ismertette meg a konferencia hallgatóságával.

Szitai Tamás, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szakmai vezetője „Értékteremtés a közfoglalkoztatásban” címmel tartott előadást, amelyben konkrét példákkal mutatta be, hogy a szociális munka során milyen értékeket teremtenek a szervezet által foglalkoztatottak.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!