A „Kornya-misszió” ma is folytatódik

4661

Új gyülekezetek – új gyülekezetek – új gyülekezetek… Így dobog Krisztus szíve. Nem kérdés, így kell, hogy dobogjon a miénk is.

Istennek hála, a Magyarországi Baptista Egyház vezetői is így gondolkodnak, ezért jöhetett létre Isten vezetése szerint a „Kornya-program”, amely szervezetten támogatja a magyarországi és magyar nyelvterületi új evangéliumi gyülekezetek születését.

2017. március 25-én a Bicskei Baptista Imaházban a gyülekezetplántálás és misszió iránt érdeklődő testvérek találkozhattak. A nemrégiben született új gyülekezetek bemutatkozóján gyönyörködhettünk Isten munkájában, és csodás volt látni, hogy Isten az általunk ismert területeken kívül is milyen elképesztő odaadással munkálkodik.

Mennyei örök értéket jelentett, ahogyan együtt dicsérhettük a mi Urunkat, és Isten összeforrasztotta a szívünket az őbenne tapasztalt öröm és dicsőségének átélése közepette.

Anabaptista elődeinkre tisztelettel emlékezve testvéreink tartottak egy habánkiállítást korabeli habán öltözetben, habán ételkóstolóval és eredeti habán mesterségek bemutatásával. Elődeink Úr iránti szenvedélyével mártírjaik történetén keresztül ismerkedhettünk meg, amiket a kiállított vásznakon olvashattunk.

Az Úr iránt égő szívű lelkipásztoraink a vezetők kiválasztásáról, a szolgálati helyünk megtalálásáról, az elveszettek iránt tanúsított mentő lélek felébresztéséről tanítottak bennünket, Kovács Géza bácsi pedig ismertette velünk Kornya Mihály életének összefoglalóját, de nem csupán kívülállóként, mivel ő régen személyesen találkozott és beszélgetett Kornya Mihály egyik leányával.

A gyülekezetplántáló és missziói munkát előadóink sokféle szemszögből megvilágították:
Kovács Géza: Kornya Mihály élete, plántáló és evangelizációs szolgálata;
Papp János: Baptista plántáló szolgálat a világmisszióban;
Tóth Sándor: Lendületes és tüzes evangelizálás és plántálás;
dr. Kovács Géza: Tanítványozás és mentorálás az új gyülekezetekben;
Mark Patton: Vertikális gyülekezet.

Ebéd előtt 13 kis csoportra osztódtunk. Arról beszélgettünk, hogy saját gyülekezetünkben hogyan éljük meg a gyülekezetplántálás munkáját, hogyan kezeljük az akadályait. Hogyan viszonyulunk az új érdeklődőkhöz, és mit teszünk azért, hogy ők minél nagyobb számban jöjjenek.

Ebéd után a szemináriumok öt helyszínen zajlottak:

1. Új gyülekezet helyszíne, alapozása, indulása – Nemeshegyi-Horvát György
2. Gyermekek és fiatalok elérése – Záborszky Dávid, Tarcali Géza
3. Szolgálattevők felépítése és szolgálatba állítása – Révész Lajos, Mark Patton
4. Ének mint az imádat katalizátora – Mike József
5. Mobilitás, társadalmi kapcsolatok – Durkó István

A gyülekezetplántáló munkában a magyar lelkipásztorok, gyülekezetplántálók szellemi, de a lehetőségekhez mérten anyagi segítségre is számíthatnak a Kornya-program kidolgozott támogatói rendszerében. Egyházunk a gyülekezetek lelkimunkásai által így szándékozik Isten vezetésével, segítségével és hatalmával megvalósítani az Úr tervét: országunk új ébredését, hogy találjon hitet földünkön, mikor visszatér! Marana tha!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!