„Nincsen itt, mert feltámadt…” (Mt 28,6)

Az életünk során gyakran keresünk valamit vagy valakit. Van, aki az anyagi javakat hajszolja, mások az érzelmi kielégülést keresik a kapcsolataikban, megint mások a hatalmat vagy a tudást kutatják.

De mi a helyzet Krisztussal? Hol találhatjuk meg őt? A válasz talán egyszerűbb, mint gondolnánk.

Az Írás tanítása szerint Krisztus nem maradt a sírban. Az angyalok üzenete így szólt: „Nincsen itt, mert feltámadt…” Ez az üzenet a hitünk középpontjába állítja a feltámadást, Krisztus megváltó munkáját.

Ő nem maradt a halál hatalmában, hanem diadalmasan feltámadt, és így megnyitotta az utat az örök élet felé mindazok számára, akik hisznek benne.

De ha Krisztus nem a sírban van, akkor hol keressük őt? A válasz az, hogy ott, ahol ő jelen van. Krisztus jelenléte nem korlátozódik egy földi helyre vagy időpontra. Jelen van az ő igéjében, amely által megszólít minket, beszél hozzánk. Jelen van az imádságainkban, amikor hozzá fordulunk segítségért és vezetésért. És jelen van azokban az emberekben is, akik Krisztus követőiként élnek és cselekszenek a világban.

Amikor Krisztust keressük, ne csak a múltban vagy a jövőben keresgéljünk, hanem a jelenben is!

Ne csak a templom falai között vagy a Bibliában keressük, hanem a mindennapi életünkben is! Krisztus jelen van a hétköznapokban, az emberek között, az eseményekben, az örömökben és a szenvedésekben egyaránt. Csak nyitott szemmel és szívvel kell járnunk, hogy felismerjük őt. Hát nem csodálatos? Itt van közöttünk!

A feltámadás ünnepe emlékeztet bennünket arra, hogy Krisztus nemcsak egy történelmi személyiség, hanem élő és jelenvaló Urunk és Megváltónk. Ha hittel és odaadással keressük őt, biztosak lehetünk abban, hogy vezetni fog minket az örök élet felé vivő úton. Legyen hát az életünk célja Krisztus megtalálása és követése mindennap, minden pillanatban! Mert ő az út, az igazság és az élet mindörökké.

Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!