A hónap témája 2017. januárban: Valami új született: az önzetlen segítő

2367
A kép illusztráció

A hónap igéje

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.” (2Kor 9,6)

A hónap gondolata

Ezt az igét hajlamosak vagyunk az anyagiakra vonatkoztatni. Persze tudjuk jól, hogy a segítségnyújtásnak ennél sokkal többféle módja van. Életünkben két dolgot fontolunk meg leginkább nap mint nap: mire adunk, kire szánunk az időnkből, illetve a pénzünkből. Két olyan érzékeny területről van szó, amelyekkel egyébként sokszor a leghathatósabban támogathatunk másokat. Ugyanakkor állandóan szembesülünk azzal, hogy csak nagyon végesen állnak rendelkezésünkre.

Istenkapcsolatunk építésében is szükséges bölcsen gazdálkodnunk velük, különösen az oda szánt időnk tekintetében. Tapasztalhatjuk, ahogy a fenti ige bebizonyosodik: minél több időt töltünk az Úrral, annál több áldás származik belőle, s annál gyümölcsözőbbek lehetünk, mások javára is. Hasonlóan működik e javaink felhasználása az emberek támogatása terén is. A kettő közül talán az idő a kényesebb terület. Rajtakaphatjuk magunkat, hogy ha van is bennünk segítő szándék és tervek, de kifutunk az időnkből, inkább a pénztárcánkhoz nyúlunk, hogy mégiscsak tegyünk valamit.

Hasznos lehet átgondolnunk kezelésüket, ha el tudjuk fogadni, hogy mindkettőt Isten jóvoltából és valójában tőle kapjuk. Ő az, aki önként értünk adta magát, önérdek nélkül. Akinek korlátlan idő- és erőforrásai számunkra mindig elérhetőek.

A hónap kérdései

Mennyire vagyunk készek időnket vagy pénzünket adni mások segítésére?
Melyiket inkább?
Mire késztet bennünket a gondolat, hogy Isten ideje, erőforrásai bármikor hozzáférhetőek számunkra?

A hónap imája

Atyánk, elismerjük, mindenünk tőled van. Taníts minket úgy adni és úgy vetni, ahogyan te vezetsz bennünket. Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!