A gyerekek, a jövő generációja

2563
Digitális generáció

Gyermekeink már a digitális kor, generáció szülöttei.

Jobban értenek egyes elektronikus kötyükhöz, mint a felnőttek. Bármely tehetős szülőtől már az óvodások megkaphatják ezeket a modern készülékeket akár egy táblagépet, hogy játszanak vele és lekössék magukat.

Mintha már a gyermekeinkbe be lenne programozva az, amiről mi felnőttek gyermekkorunkban még álmodni se mertünk.

„A mesét hallgató gyerekben kialakuló belső képeknek hatalmas jelentőségük van, …mint a legmélyebb életbölcsességek.” (Kádár Annamária)

A korral haladni kell mindannyiunknak. Ebben talán a gyermekeink tanítanak bennünket. Az idézetet befejezzük: „A korral haladni,  Krisztusban maradni kell.” – baptista hitelődeink egyike fogalmazta meg ezt a jelszót. Ha okos telefonnal játszanak, nagyon könnyen eltévedhetnek az internet számukra veszélyes területeire. Vannak, akik pont ezt akarják elferdíteni és beszennyezni gyermekviláguk tiszta gondolkodását.  Szükséges felhívni a gyermekek figyelmét mindannak a veszélyeire. Krisztusban kell a helyes irányba tanácsolni s nevelni őket. Egy internetes bejegyzésben olvastam a fiatalok számára nagyon kedvelt a közösségi oldalak használata.  Amennyire jó az társalgásra, annyira veszélyes is. A kütyük térhódításának lényege, hogy egyre több alkalmazás elérhetőségét teszik elsődlegessé. Azt mondják, ezt diktálja a piac. Dehogy mi lesz majd, ha gyermekeink felnőnek ezen a területen? Nem tudjuk. Meg kell tanulnunk helyesen alkalmazni ezeket a digitális eszközöket, nehogy azok vegyék a hatalmat az életünk felett. Mobil telefon fülhallgatójával látunk zenét hallgató fiatalokat. Kamaszként nem mindegy milyen társaságba kerülnek.

Segítsünk, hogy képben lehessenek a gyerekek önmagukkal. Segítsünk nekik Krisztushoz hűségesen megmaradni változó világunkban. Imádkozzunk, hogy a gyerekek jó barátokra és lelki társakra találjanak, akik a helyes irányba befolyásolják a jövőjüket.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!