A finn Mikulással indult a Cipősdoboz-akció

1178

Ötvenezernél is több cipősdoboz ajándékra számít a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az egyre népszerűbb akció bázisa a Deák téri Cipősdoboz Vár, amit ünnepélyes keretek között nyitottak meg advent első vasárnapján, többek között a kezdeményezés jószolgálati nagykövetei, Mező Misi zenész és Weisz Fanni modell jelenlétében. Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak az ajándékkészítők népes táborához.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 12. alkalommal hirdette meg a cipősdoboz-akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz-ajándékok elkészítéséhez, amelyeket november 29. és december 20. között közel 200 gyűjtőponton várnak, hogy aztán még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek – nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy akár Parajdra, az árvaházakban nevelkedőknek.

– A Shopline szlogenje a Több idő egymásra. Ez lebegett a szemünk előtt, amikor először belevágtunk négy évvel ezelőtt a Baptista Szeretetszolgálattal a Cipősdoboz-akcióba. Tudjuk, hogy kevés az idő, de mi bízunk abban, és a számok ezt támasztják alá, hogy sokan szeretnének segíteni, csak nem mindig tudják, hogy hogyan, nem mindig fér bele az idejükbe. Arra gondoltunk, hogy ha tényleg segíteni akarunk, és teljes körűen támogatni szeretnénk a Baptista Szeretetszolgálat nagyszerű kezdeményezését, azt úgy tudjuk megtenni, ha a lehető legegyszerűbbé tesszük az embereknek az adományozást. Ha megoldjuk, akár helyettük is a segítségnyújtást. A Shopline egyedülálló támogatási rendszerében azoknak, akik segíteni szeretnének, nem kell mást tenniük, mint virtuális kosarukba tenni egy általunk már összekészített cipősdobozt, tele játékkal, könyvvel, szaloncukorral, meglepetéssel. A Shopline csapata hetekig dolgozik azon, hogy a négy korosztálynak, fiúknak és lányoknak vegyesen, összekészítse a cipősdobozokat, és hogy mindenki megkaphassa a neki szóló, személyes ajándékcsomagját. Az oldalunkra látogatóknak pedig nem kell mást tenniük, mint az általunk összekészített csomagot megvásárolni, ami utána egyenesen a rászorulókhoz kerül. A 4600 Ft értékű cipősdobozokat nálunk 2991 Ft-ért vásárolhatja meg bárki, aki segíteni szeretne a rászoruló gyerekeknek. De vásárolhatnak cipősdobozjegyet 790 Ft-ért, vagy ha van kedvük saját cipősdobozt összeállítani, akkor azt leadhatják a Bookline Oktogonon, illetve az Astorián található könyvesboltjában – nyilatkozta Starcz Ákos, a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatója.

– Új elemmel is bővül idén a Cipősdoboz Akció: 5.000 csomag útja nyomon követhető lesz, azaz a felajánlók megtudhatják, hová, melyik településre jutott el ajándékuk.

 „Sokakat az tarthat vissza a jótékony felajánlásoktól, hogy bizalmatlanok, valóban rászorulókhoz kerülnek-e adományok. Ezért is örültünk annak, hogy hivatalos logisztikai partnerünkkel, a TRANS-O-FLEX Hungary Kft.-vel sikerült egy újdonsággal előállnunk, és ezzel az adományozás egy új korszakát, a nyomonkövethető adományozást meghonosítanunk.”

– mondta el a megnyitó ünnepségen Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója.

– Akik kellően gyorsak és a Cipősdoboz Várban adják le felajánlásukat, dönthetnek úgy, hogy szeretnék nyomon követni a cipősdobozuk útját. Az idei évben a központi gyűjtőhelyre beérkezett ajándékok közül 5.000 esetébenvan erre lehetőség. „Amikor a Várban leadja a felajánló a cipősdobozát, a dobozra egy vonalkódos etikett kerül, a vonalkód párját pedig a feladó tarthatja meg. A rajta található számsorral azonosíthatja be csomagját, és nézheti mega külön erre a célra létrehozott online felületünkön,hogy hol tart éppen a doboz” – magyarázta el a csomagkövetés lépéseit Pesztericz Péter, a TRANS-O-FLEX Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – Az 5.000 nyomon követett cipősdoboz esetében azt tudhatja meg a feladó, hogy melyik településre érkezett meg az ajándéka, de felajánlottuk, 250 kiválasztott cipősdoboz ajándékot egészen az átvételig követünk majd.

A csomaglogisztikai szolgáltatásokra specializálódott TRANS-O-FLEX Hungary Kft. a csomagkövetés bevezetése mellett a cipősdobozok depókból való összegyűjtésével, azok vidékre és Erdélybe történő szállításával is segíti az akciót. Mindemellett a cég munkatársai hozták az első 100 cipősdoboz ajándékot a Cipősdoboz Várba.

Az évről-évre egyre ismertebb és népszerűbb Cipősdoboz Akcióban tavaly már 50.000 cipősdoboz ajándék juthatott el rászoruló gyermekekhez. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei december 20-ig várják országszerte közel 200 gyűjtőponton az ajándékokat. A gyűjtőpontok listája elérhető a ciposdoboz.hu oldalon.

A 1355-ös Cipősdoboz Adományvonal hívásával pedig 300 Ft-tal támogathatják egy cipősdoboz ajándék célbajuttatását.

A kampány hivatalos megnyitója után a finn Mikulás, Joulupukki várta a gyerekeket a Cipősdoboz Várban.