A dél-koreai áldozatok hozzátartozóit segíti a Baptista Szeretetszolgálat

2743

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt. A szervezeten keresztül bárki kifejezheti együttérzését a gyászoló hozzátartozóknak részvétkártyák megírásával, melyeket a szeretetszolgálat a dél-koreai nagykövetség segítségével juttat el a családtagoknak. A segélyszervezet közös részvétnyilvánítást is szervez, vasárnap pedig a Magyarországi Baptista Egyház tart koreai–magyar kétnyelvű szertartást.

Koreát és a Baptista Szeretetszolgálatot több évtizedes jó kapcsolat fűzi össze, így természetes volt, hogy a múlt szerdai hajókatasztrófa után a baptisták azonnal felajánlották segítségüket az ország nagykövetségének.

  • Nagyon sok hozzátartozó érkezett Budapestre, itt várják a híreket szeretteikről. Az ő kultúrájukban a halálnál is kegyetlenebb az eltűnés, ha nem tudnak végső búcsút venni – mondja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. – Mi most azzal próbáljuk könnyebbé tenni az ő itt-tartózkodásukat, hogy több ezer magyar ember részvétnyilvánításán keresztül érezhessék: nincsenek egyedül a fájdalmukkal.

A Baptista Szeretetszolgálat június 6-tól részvétkártyákat oszt a Margit-hídnál és a város több pontján, ezekre személyes üzenetet írhat bárki, ezzel kifejezve részvétét a hajószerencsétlenség áldozatainak hazánkban tartózkodó családtagjai számára. A kártyákat a szeretetszolgálat a nagykövetség segítségével juttatja el a gyászoló hozzátartozóknak.

Az üzenetek online is elküldhetők a www.baptistasegely.hu honlapon és a szeretetszolgálat közösségi oldalain keresztül.

A Magyarországi Baptista Egyház június 9-én, vasárnap 10 órától a József utcai baptista imaházban (1084 Budapest, József utca 12.) a pünkösdi istentisztelet keretén belül, koreai lelkészekkel közösen, szinkrontolmács segítségével emlékezik meg az áldozatokról.

A Baptista Szeretetszolgálat pedig jövő hét kedden, június 11-én 18 órakor a Jászai Mari térre szervez közös megemlékezést, ahová bárki eljöhet, s egyperces néma csenddel, egy szál virággal és a részvétkártyával kifejezheti: osztozik a Budapesten tartózkodó családtagok gyászában.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!