Szeptember 7-én rendezték a Bárka Baptista Óvoda tanévnyitó ünnepségét. Az alkalom során a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) erdőkertesi bölcsődei projektjének indulását is megünnepelték. A rendezvényen beszédet mondott Tuzson Bence igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, Pásztor László, Erdőkertes polgármestere, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Mile Ferenc, a BTESZ elnöke, illetve Bacsó Benjámin, az Élő Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora, a BTESZ hitéleti igazgatója. 

Az ünnepi alkalmon Tóthné Tarcali Marianna óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket. Majd Bacsó Benjámin bontotta ki a jelenlevők számára, mennyi ok van az ünneplésre, hiszen az óvoda egyéves születésnapján immár 100 gyermek nevelését látja el. És nemsokára a még kisebbek számára is megnyílik az erdőkertesi bölcsőde. 

Tuzson Bence igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő beszédében megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a gyermekeket. Kiemelte, ötgyermekes családapaként tudja, milyen meghatározó az a nevelési intézmény, ahova gyermekeinket adjuk. Majd visszaemlékezett az egy évvel korábbi óvoda megnyitó alkalmára: „Egy évvel ezelőtt nyílt meg Erdőkertes harmadik óvodája. Bölcsőde azonban még nincs ezen a településen, de szükség van rá. Örülök, hogy a baptisták vállalták, hogy erre a szükségre válaszoljanak. Az óvodaprojektet sikerrel indították el, egy év alatt megduplázódott az óvoda befogadóképessége, meglátjuk, jövőre is megduplázódik-e. Egy beruházás azonban sosem több üvegnél, malternél és festéknél. Az óvodát és a bölcsődét is mi ruházzuk fel értékkel. Ha stabil az alap, akkor áll meg igazán a ház. Nagy öröm, hogy ilyen szellemiségű, szeretettel teli és keresztény értékeket hordozó óvodával és bölcsődével lehetünk gazdagabbak, mert a gyerekeink is ettől lesznek többek. Olyan érték teremtődött ma, ami talán a környéken is párját ritkítja” – mondta a miniszter. 

Pásztor László polgármester beszédében Jézus szavait idézte: „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket.” A polgármester elmondta, hálás a szülőknek, hogy „bizalmat szavaztak és a legdrágább kincseiket bízzák rá erre az intézményre, hiszen szoros szimbiózis szövődik a szülők és az intézmények között. Kívánom, hogy érezzék jól magukat ezek között a falak között!” – mondta Pásztor László.

Majd Baranyi Barnabás László, a BTESZ közép-magyarországi missziós koordinátora énekelt közösen a gyermekekkel.  

Ezt követően Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke köszöntötte a jelenlevőket, kiemelve, hogy ez évben a baptisták is ünnepelnek: „500 évesek vagyunk, de mégis fiatalok – mondta az egyházelnök. – De ma azt is ünnepeljük, hogy növekszik az óvoda, és hamarosan épül egy bölcsőde is.” Majd az ige alapján bátorított mindenkit arra, hogy legyünk tiszta edények Isten kezében.

Majd Mile Ferenc, a BTESZ elnöke osztotta meg a jelenlevőkkel, hogy az óvoda elindulásában és működésében sokan vállaltak szerepet. „Hamar elröppent ez az év. Köszönöm mindenkinek, aki munkát, energiát tett bele, hogy ez az óvoda működjön, létrejöjjön és fejlődjön” – mondta az elnök, majd hozzátette, négy új bölcsődét fognak létrehozni a közeljövőben, melyből egy Erdőkertesen, egy pedig Szadán fog működni, és még sok távlati terv van arra, hogyan tudnak hozzájárulni a környék életéhez intézményeikkel. „Folytassuk a tervezést, a gondolkodást, dolgozzunk tettel, szeretettel az emberek javára és Isten dicsőségére!” – zárta beszédét az elnök.  

A beszédeket követően a meghívott vendégek üzeneteket helyeztek el egy időkapszulában, melyet tíz év múlva, az erdőkertesi bölcsőde jubileumi ünnepén fognak kinyitni. Majd az óvodásoknak kedveskedtek játékokkal, amiket a csoportszobákban fognak elhelyezni. A születésnapi ünnep pedig nem lenne teljes torta nélkül, így Bacsó Benjámin imádságát követően a tortavágás következett. Az ünnepséget állófogadás zárta.

A Bárka Baptista Óvoda csoportjaiban 100 gyermek vesz részt, akiket a szakképzett pedagógusok családias környezetben, gyermekcentrikusan, az egyéni igényeknek megfelelően fejlesztenek. Az óvoda szemléletmódja, hogy az egyéni sajátosságok figyelembevételével, a szülőkkel együttműködve neveljék a gyermekeket, akiknek a hitükből fakadó alapértékeket is továbbadják, melyek többek között a tisztelet, a szeretet, az együttműködés és az elfogadás. 

Az óvoda fenntartója a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, mely több mint tízéves múlttal rendelkező, országos szociális szervezet. Az óvoda lelki hátterét az Élő Remény Baptista Gyülekezet biztosítja. 

Weboldal: barkaovi.hu


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!