A Baptista Világszövetség kongresszusa idén Raúl Scialabbának ítélte az ötévente kiosztott emberi jogi elismerését

791

A Baptista Világszövetség hosszú ideje elkötelezett az emberi jogok, a vallásszabadság és az igazság mellett. A díj az olyan személyek elismerésére született meg, akik kiemelkedően sokat tettek ezen értékek képviseletében.

Dr. Raúl Scialabba gyerekkora óta részt vesz a baptista gyülekezetek életében és évtizedek óta a Baptista Világszövetség vezetőségében is, beleértve az alelnöki pozíciót és számos bizottsági munkát, különös tekintettel a Vallási Szabadság Bizottságra, a Szabadság és Igazság Bizottságra és a Speciális Baptista Bizottságra a Rasszizmus Ellen. Jelenleg a Baptista Világszövetség 21 Wilberforce Globális Szabadság Központjának a megbízottja.
Dr. Scialabba a vallásszabadság szószólója Argentínában és egész Latin-Amerikában. A baptisták hangjaként jelenik meg az argentin kormánynál, és segített megalapítani, majd vezetni a CALIR-t, az Argentin Tanács a Vallásszabadságért szervezetet. Részt vett Gregory José Péreznek, a venezuelai baptisták igazgatójának kiszabadításában, akit a Manuro-rendszer zárt igazságtalanul börtönbe. Eközben az Aperites de Vida szolgálaton keresztül sok ezer gyermek élelmezéséhez gyűjtött támogatást. 2018–2019-ben nagyszabású fórumot is rendezett a vallásszabadság témájában, ahol sok százan vettek részt az érintettek (üldözöttek, áldozatok) és a döntéshozók részéről (kormányzat, vallási vezetők).

Dr. Scialabba a díj átvételekor a következőket nyilatkozta: „A mi vallásszabadság iránti vágyunk nem több és nem kevesebb, mint a vágy arra, hogy hűségesen követhessük Urunkat, Jézus Krisztust. Baptistaként meg kell becsülnünk a vallásszabadság iránti elkötelezettségünket, ami immár 400 éve a védjegyünk. Nekünk, baptistáknak, meg kell szólalnunk azok helyett, akik erre képtelenek.”

Fordítás: Téglási Lajos


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286