A Baptista Szimfonikusok Miskolcon

1303

2015. december 12-én, szombat este 17 órától a Művészetek Házában Miskolcon a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében egy nagyszabású ünnepség részese lehetett közel 550 néző.

A miskolci és Miskolc környéki baptista gyülekezetek és meghívott vendégeik, a baptista fenntartású intézmények munkatársai ezen az estén különleges adventi üzenettel gazdagodtak, s a legtöbbek részére ez volt az első alkalom arra, hogy a Baptista Szimfonikusok előadását élő koncert keretében láthassák, hallhassák.

Durkó István missziói igazgató imádsága
Durkó István missziói igazgató imádsága

A XII. adventi Cipősdoboz-akcióhoz kapcsolódó rendezvény házigazdái Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója és Tisza Attila, a Miskolci Belvárosi Baptista Gyülekezet lelkipásztora voltak. Szilvia felelevenítette, hogy hogyan indult el Magyarországon a Cipősdoboz-akció, s évente hogyan bővülhetett a megajándékozottak köre. Tisza Attila lelkipásztor házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd felkonferálta a Baptista Szimfonikusokat, akik a Baptista Teológiai Akadémia kibővített kórusával érkeztek Miskolcra.

Dr. Almási Kornél Zsolt művészeti vezető és karnagy vezetésével nagyzenekari klasszikus és modern darabokat hallhattak a jelenlévők.

A barokk időszakát Trubin Beáta idézte egy Mozart-áriával, Pintér Béla gospelénekes saját szerzeményét énekelte el nagyzenekari feldolgozásban. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere rövid bizonyságtétellel fűszerezte bemutatkozását. Rontó Kitty gospelénekes sokakat elvarázsolt lendületes előadásával. A zenei blokkok között hangzott el Boros Lajos tanúságtétele, aki egy börtönben tért meg s lett Isten gyermeke. A Szentlélek csodálatos átformáló munkájának eredményét tapasztalhatták meg a jelenlévők.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke igehirdetésében ismertette az Egy Százalék Istennel elnevezésű felhívást, melynek célja, hogy a csatlakozók az adventi időszakban is naponta legalább 15 percet töltsenek el csendességben Istennel. Az akcióhoz a helyszínen a jelenlévők felállással jelezhették csatlakozási szándékukat. A felhívás sikeréért, a lelki egészségért, Isten áldásáért az egyházelnök imádkozott.

Az est folyamán lehetőség nyílt az adakozásra is a kárpátaljai rászorulók részére – amelyet stílszerűen cipősdobozban gyűjtöttek össze a szervezők. Az estet Durkó István missziói igazgató és Balog Miklós nyugalmazott lelkipásztor imája zárta.

A rendezvény margójára

A nagyszámú közönség
A nagyszámú közönség

Az 5. sorban majdnem középen ülve nagyon nagy élmény volt a hangverseny közben közelről látni a zenészek és az énekesek arcát, mimikáját. Igazi örömzene volt! A Szentlélek közöttünk volt! Almási Kornél karnagy maga is meglepődött, amikor a közönség másodszor is vastapssal „visszaszólította” a színpadra. Köszönet a szervezőknek és az előadóknak a zökkenőmentes lebonyolításért és a Krisztus-várás, hangolódás időszakát megszépítő élményekért!

Szádeczky Kornélia (Egri Baptista Gyülekezet)