A minap történt, hogy egy szép korú hölgy bekopogtatott a Baptista Szeretetszolgálat központi irodájának ajtaján. Elmondta, két takarót szeretne felajánlani a horvátországi földrengés károsultjai részére, majd elővette a plédeket megmutatni, hogy tiszták és újak. Hozzátette, ezeket ő maga horgolta és bélelte, azaz rászánta az idejét és beletette szeretetét. Kérte, ha lehet, akkor egy kisgyermekes család kapja meg a takarókat, mert puhák és jól melegítenek.

Valamivel később egy másik hölgy érkezett hozzánk egy pár új gumicsizmával és 4 darab készételkonzervvel, de akadt olyan magánszemély is, aki egy áramfejlesztőt ajánlott fel. Nap mint nap találkozunk ilyen és hasonló történetekkel a szeretetszolgálatnál. Adományozóink bizonyára megéltek már hasonló élethelyzeteket, bele tudják képzelni magukat a szerencsétlenül járt emberek helyzetébe, és azt adják, amit tudnak. A pénz- vagy a tárgyi adománnyal együtt szívük egy darabját is…

Amikor mi, a szeretetszolgálat munkatársai, önkéntesei ismét útnak indulunk Horvátországba, a helyszínen a tárgyak, eszközök átadásakor elmondjuk majd, hogy mindezt a magyar emberek küldik szeretettel! Az ilyen pillanatok a munkatársaknak és az önkénteseknek is erőt és lendületet adnak az olykor veszélyes területeken történő munkavégzéshez. Köszönjük a folyamatos támogatást, a szolidaritást és a szeretetet!

Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat horvátországi programjának vezetője

Adományozási lehetőségek:
– telefonon 1355-ös baptista adományvonalon, hívásonként 300 forinttal,
– átutalással Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555 bankszámlaszámra „Horvát földrengés” közleménnyel,
– online adományozással a http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció