A baptista gyülekezet padokat ajándékozott a városnak

1852

Horváth Lászlót, a Komlói Baptista Gyülekezet lelkipásztorát azzal a rendhagyó feladattal bízta meg közössége, hogy hivatalosan és ünnepélyesen is adja át az Önkormányzatnak tulajdonba vételre, a komlói lakosságnak pedig használatra azokat a padokat, amelyeket a Komlói Baptista Gyülekezet adományozott, és az autóbuszállomáson kerültek elhelyezésre.

Az ünnepélyes átadásra 2016. december 4-én, vasárnap került sor a szokásos adventi városház téri délutáni program első részében.

Lelkész úr beszédében igyekezett bepillantást adni abba a folyamatba, amelynek a végén az autóbuszállomáson várakozók kényelmét növelve négy új paddal bővült az ülőhelyek száma.

Az adományozott padok története azzal indult, hogy a Gyülekezet tagjai szerettek volna gyakorlati, kézzel fogható módon is szolgálni a város felé, azon bibliai útmutatás alapján, amely arra bíztja őket, hogy fáradozzanak annak a városnak a jólétén, amelybe Isten helyezte a közösségüket.

Egy helyi TV riport révén figyeltek fel arra a szükségre, hogy az autóbuszállomáson kevés a pad, kevés az ülőhely és elhatározták, hogy amennyiben mód és lehetőség adódik, szeretnének tenni a helyzet javulásáért.

Idén szeptember 17-én egy jótékonysági Harmonikaestet szervezett a Gyülekezet a Komlói Színházban, és az ott összegyűlt adományokat erre a célra ajánlották fel.

A közösség saját költségvetéséből kiegészítette ezt az összeget, így két pad elhelyezésére nyílt lehetőségük.
A Gyülekezet tagjai nagyra értekelik, hogy polgármester úr révén a városvezetés is melléjük állt ebben a kezdeményezésben és így az Önkormányzat további két padot helyezett el az autóbuszállomáson.

A lelkipásztor úr, a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. helyi vezetőjének, Szommer Csabának szintén köszönetét fejezte ki, hiszen ő is támogatta ezt a jótékonysági projektet és segített a padok elhelyezésére legalkalmasabb helyek kijelölésében, hogy valóban az utazóközönség kényelmét szolgálhassák az új ülőhelyek.

Végül a városgondnokság munkáját is megköszönte, hiszen tevőlegesen ők helyezték ki a padokat a rendeltetési helyükre.

Horváth László azzal zárta beszédét, hogy reméli, hogy ezzel a jelképes gesztussal a legnagyobb adományozóra, a mindenható Istenre tudnak mutatni, akinek nem csak az életünket köszönhetjük, hanem mindenünket, amink csak van.

A lelkész úr beszédét követően Polics József, városunk polgármestere megköszönte az adományozott padokat és arról számolt be, hogy Önkormányzat az elmúlt években folyamatosan jó kapcsolatot ápolt a Baptista Gyülekezettel, és kölcsönösen számíthattak egymásra. Elmondta, hogy örömmel álltak a kezdeményezés mellé, hogy növeljék a busszal utazók komfortját, és az adományozott két pad mellé az Önkormányzat további kettőt helyezett el. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben minél több ilyen és ehhez hasonló összefogással, ha lassan is, de biztosan haladhat előre Komló a fejlődés útján.

Forrás: http://www.komloiujsag.hu/?p=28975