A tavalyi kimaradt év után idén újra megtarthattuk a nyári napközis gyerektáborunkat a gyülekezetben. Hála van a szívünkben azért, mert 65 gyerek részt vehetett a táborban, és körülbelül 40 felnőtt és fiatal segítségére számíthattunk minden egyes nap.

A hétnek a témája a tékozló fiú példázata volt. Jézusnak ezt a történetét vettük végig öt részre bontva. A példázaton keresztül arra hívtuk fel a gyerekek figyelmét, hogy Isten szereti őket. Isten szereti őket, legyenek bármilyenek; Isten szereti őket, de a bűnt nem; Isten szereti őket, ők is szeressék Istent; Isten szereti őket és nem mond le róluk; valamint Isten szereti őket és megbocsát.

Érkezés után reggeli tornával kezdték a gyerekek a napot. A délelőtt során volt közös éneklés, majd a példázat aznapi részét jelenetben látták a gyerekek. Ha valaki megkérdezi a gyerekektől, hogy kicsoda Géza és Miklós, biztosan rávágják a választ, ugyanis a jelenetben így hívták a tékozló fiút és bátyját. Ezekben a jelenetekben ők is aktívan részt vehettek, kisebb szerepekben, amiket nagyon szerettek, legyenek akármilyen kicsik a szerepek. Majd korosztály szerint kisebb csoportokba váltak szét a csapatok, ahol játékos keretek között, mélyebb, hosszabb beszélgetés közben beszéltük meg az aktuális üzenetet. Ebéd után megnéztek a gyerekek egy bábdarabot, a Jonatán mester álma című történetet. Délután volt kézműves foglalkozás, és a nagyobb gyerekek részt vettek a láthatatlan színházban. Ezen sokan részt szerettek volna venni, mert egy különleges lehetőség, hogy a látásuk kikapcsolásával minden más érzékszervükre hatva a résztvevőknek egy különleges élményben legyen részük, de a legfontosabb hatást érzelmileg érjük el a gyerekekben. Megtapasztalhatták az elveszett bárány példázatának átiratán keresztül, hogy milyen az, amikor elveszve bolyonganak, de Isten mindent tűvé téve értük elmegy és megkeresi őket.

Két különleges program is volt a héten. Szerdán átmentünk Békéscsabára a Csabaparkba, ahol egy egész délelőttöt eltöltöttünk. Az izgalmas játszótér mellett ide is vittünk kézműveskedést. Ezen kívül a gyerekek lejátszottak 3-4 menet számháborút a fák, illetve a játszótér elemei között. Csütörtökön meg egy kincskeresésre mentünk a városba a gyerekekkel.

Egész héten több dalt énekeltünk és hallgattunk Pintér Bélától, így pénteken a táborzáró alkalmunkon vendégünk lehetett egy koncertre, ahova a gyerekeket és szüleiket is örömmel vártuk.

A közös éneklések során megtanult énekeket a hét végére a gyerekek hangosan zengték. Reméljük, hogy egész életükben megjegyzik ezeket a sorokat, hogy „bármi volt és bármi lesz, a szívem már nem fél”, vagy „Oly jó tudni azt, kezedben az életem”, illetve azt is, hogy „Ne csüggedj, lelkem, szeret az Isten, bízzál őbenne, ő hordja terhed”.   

Az egész gyülekezet magáénak érezte a tábort. A fizikai segítség mellett rengeteg imádsággal és számtalan adománnyal álltak a tábor mögött. Adományként kaptunk fagyit, süteményeket, gyümölcsöket, valamint egy egész napra egy ugrálóvárat is, aminél a gyerekek folyamatosan sorban álltak. 

A kánikula és a hétvégi fáradtság mellett Isten szeretetét és áldását éreztük az egész héten.

Csóka Anna


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!