45 éves a Lepramisszió magyarországi szolgálata

A lepra elleni harc világnapja: 2019. január 27.

2420
Ma is minden 2. percben megállapítják valakiről, hogy leprás. Közülük minden 5. egy gyermek!

1974-ben csodával határos módon indult el a Lepramisszió magyarországi szolgálata. Egy évtizedek óta nem látott belga misszionárius barátja látogatta meg az akkor már 72 éves Dobos Károlyt, és beszélt neki a leprabetegek közötti misszióról.

Isteni vezetésre „szikrát kapott” Dobos Károly (1902–2004) lelke, és meghonosította a nehéz időkben az akkor már éppen 100 éve tevékenykedő Nemzetközi Lepramisszió célkitűzéseit hazánkban. Azóta is egyetlenként végezzük ezt a közép-kelet-európai régióban, és vagyunk a térségből tagjai a nemzetközi hálózatnak! Ezért különösen hálásak vagyunk és büszkék rá!

Hűséges és elkötelezett támogatóink és önkéntes munkatársaink ezrei tették és teszik folyamatosan lehetővé, hogy afrikai, ázsiai országokban élő szenvedők megszámlálhatatlan tömegén segíthettünk már a 45 év során. Az önök adományaiból tudunk gyógyító, rehabilitáló, evangelizáló, jogvédelmi, missziói, oktatási, életkezdési segítséget vállalni és nyújtani családoknak, faluközösségeknek, egyéneknek ma is. Jólelkű magyar támogatóink „lábnyomai” ott vannak Indiában, Nepálban, Kongóban, Kínában, Bangladesben, Thaiföldön, Etiópiában és sorolhatnánk még hosszan, mely országokba küldtünk a közel öt évtized alatt támogatást. Minden forint a legmegbízhatóbb módon járul hozzá ahhoz, hogy életek változhassanak meg, jussanak méltóságra és kapjanak reményt a megtérésre, áldott és megnyugtató jövőre!

A betegek nevében is hálásan köszönjük!

Továbbra is nagy a szükség! Továbbra is várnak ránk és segítségünkre azok, akik most még bajban vannak. Gyermekek, fiatalok, felnőttek és idősek ma is áldozatává válnak a lepra kórokozójának, mivel még nincs védőoltás ellene. Gyógyítani tudjuk a betegséget, mégpedig hatásosan! Ezért szükséges, hogy minél előbb és minél többeket elérjünk! Ebben kérem további imádságaikat, segítségüket 2019-ben is! Köszönöm, ha velünk jönnek és bizalmat adnak számunkra mindaddig, amíg szükség van ránk!

Riskóné Fazekas Márta
a Lepramisszió igazgatója


A 45 éves Lepramisszió a lepra elleni harc világnapján, január 27-én 16 órakor tartandó ünnepi rendezvényére szeretettel várja a támogatókat, érdeklődőket. Helyszíne: Budapest XIV., Szabó J. u. 16., a református egyház Zsinatának nagyterme. A műsorban a képes előadás mellett megemlékeznek a misszió 15 éve elhunyt alapítójáról, Dobos Károlyról.


Kedves Lelkipásztor és Hitoktató Testvéreink!

Nézzenek körül www.lepramisszio.hu honlapunkon! A Letöltések – Gyermekeknek menüben 3 témáról 3-3 korosztálynak kidolgozott óravázlatot, segédanyagot, a Letöltések – Történetek menüben pedig illusztráló élettörténeteket találnak. Használják szívesen!

 

Megosztás