Ebben az évben 23 kárpátaljai hallgató védte meg szakdolgozatát és tett sikeres szakvizsgát a budapesti Baptista Teológiai Akadémián.

A Kárpátalján élőknek László Gábor, a teológiai akadémia főiskolai docensének kezdeményezésére 2016-ban nyílt lehetőségük arra, hogy nagy számban jelentkezzenek a teológiai tanulmányokra. Sokan éltek is a lehetőséggel, és akik mindvégig kitartottak, azok a megszerzett ismereteken túl főiskolai diplomához is jutottak.

Mindannyian arról számoltak be, hogy a tanulmányoknak köszönhetően mélyült az igeismeretük, és ez sokaknak gyökeres változást hozott az istenkapcsolatukban. Voltak, akik rászánták magukat valamilyen gyülekezeti szolgálatra, mások a továbbtanulás mellett döntöttek.

Az évek során a helyi feladatok ellátásában a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség tagjai vállalták a szolgálat terheit. A kárpátaljai koordinátor szerepe Nagy-Kaszáné Somogyi Ilonára hárult.

Hálásak vagyunk azért, hogy a mi Urunk megadta ezt a történelmi lehetőséget, és sokakat felkészít a hiteles és odaszánt szolgálatra. Azért imádkozunk, hogy mindannyian élő kövek legyenek Isten templomában.

A következő hallgatók szereztek teológus BA diplomát:

Beregszász: Háger Krisztián, Szkáza Éva, Szkáza Levente
Beregújfalu: Bakos Imre
Gát: Kósa Sándor, Nagy Tatjána, Varga Katalin
Gut: László Vita, , Simon Anett, Tóth Sándor
Nagbégány: Tóth Katalin
Rafajnaújfalu: Tóth Marika, Turóci Erika
Zápszony: Balla Gyula, Balla Mária, Hegedüs Márta, Kota Éva, Kota István, Nagy Andrea, Novák János, Orosz Bálint, Orosz Gergő, Orosz Tünde