Ebben az évben 23 kárpátaljai hallgató védte meg szakdolgozatát és tett sikeres szakvizsgát a budapesti Baptista Teológiai Akadémián.

A Kárpátalján élőknek László Gábor, a teológiai akadémia főiskolai docensének kezdeményezésére 2016-ban nyílt lehetőségük arra, hogy nagy számban jelentkezzenek a teológiai tanulmányokra. Sokan éltek is a lehetőséggel, és akik mindvégig kitartottak, azok a megszerzett ismereteken túl főiskolai diplomához is jutottak.

Mindannyian arról számoltak be, hogy a tanulmányoknak köszönhetően mélyült az igeismeretük, és ez sokaknak gyökeres változást hozott az istenkapcsolatukban. Voltak, akik rászánták magukat valamilyen gyülekezeti szolgálatra, mások a továbbtanulás mellett döntöttek.

Az évek során a helyi feladatok ellátásában a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség tagjai vállalták a szolgálat terheit. A kárpátaljai koordinátor szerepe Nagy-Kaszáné Somogyi Ilonára hárult.

Hálásak vagyunk azért, hogy a mi Urunk megadta ezt a történelmi lehetőséget, és sokakat felkészít a hiteles és odaszánt szolgálatra. Azért imádkozunk, hogy mindannyian élő kövek legyenek Isten templomában.

A következő hallgatók szereztek teológus BA diplomát:

Beregszász: Háger Krisztián, Szkáza Éva, Szkáza Levente
Beregújfalu: Bakos Imre
Gát: Kósa Sándor, Nagy Tatjána, Varga Katalin
Gut: László Vita, , Simon Anett, Tóth Sándor
Nagbégány: Tóth Katalin
Rafajnaújfalu: Tóth Marika, Turóci Erika
Zápszony: Balla Gyula, Balla Mária, Hegedüs Márta, Kota Éva, Kota István, Nagy Andrea, Novák János, Orosz Bálint, Orosz Gergő, Orosz Tünde


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!