2023-08-13-du Csercsa Attila: Velünk az Isten – Debrecen

191

290 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2023. aug. 13. Csercsa Attila igehirdetése a 2Móz 25:8-9, 2Móz 26:15-30 igeversek alapján. Debreceni Baptista Gyülekezet.

“Készítsenek nekem szentélyt, hogy közöttük lakjam! 9Egészen úgy készítsétek el, ahogyan megmutatom neked a hajlék mintáját és az egész fölszerelés mintáját!”  (2Móz 25:8-9)

15Készíts a hajlékhoz felállítható deszkákat is akáciafából. 16A deszkák hossza tíz könyök legyen, a deszkák szélessége pedig másfél könyök. 17Mindegyik deszkának két csapja legyen, amelyek összekötik egyiket a másikkal. Így készítsd el a hajlék mindegyik deszkáját! 18Így készítsd el a hajlék deszkáit: húsz deszkát tégy a déli oldalra, dél felé. 19Készíts negyven ezüsttalpat a húsz deszka alá, két talpat mindegyik deszka alá a két csapnak megfelelően. Minden egyes deszka alatt két talp legyen a két csapnak megfelelően. 20A hajlék másik oldalára, az északi oldalra is tégy húsz deszkát. 21Ezeknek is legyen negyven ezüsttalpa, két talp legyen az egyik deszka alatt, és két talp legyen a másik deszka alatt is. 22Nyugat felől, a hajlék hátuljára is készíts hat deszkát. 23Készíts két-két deszkát a hajlék két hátsó sarkára. 24Ezek párosával legyenek egymás mellett, aljuktól a tetejükig szorosan összefogva egészen a karikáig. Így legyen mindkettőnél; mindkét saroknál így legyen. 25Legyen tehát nyolc deszka ezüsttalpakkal, összesen tizenhat talppal. Két talp legyen az egyik deszka alatt, és két talp legyen a másik deszka alatt is.
26Készíts reteszeket is akáciafából: ötöt a hajlék egyik oldalának a deszkáihoz, 27öt reteszt a hajlék másik oldalának a deszkáihoz, és öt reteszt a hajlék hátuljának a deszkáihoz a nyugati oldalon. 28A reteszek középen legyenek a deszkák között, rögzítve azokat egyik végétől a másik végéig. 29Vond be a deszkákat arannyal, és aranyból készítsd a karikákat is a reteszek kengyeleiként. Vond be a reteszeket is arannyal. 30Pontosan úgy állítsd fel a hajlékot, ahogyan a hegyen megmutattam neked!”
(2Móz 26:15-30)

Cím:4029 Debrecen, Szappanos u. 23.
Lelkipásztor:Kiss János
Állandó alkalmak:Vasárnap
9 óra: Vasárnapi iskola
9 óra: Csoportos imaóra
10 óra: Istentisztelet
17 óra: Istentisztelet

Szerda 17 óra: Imaközösség

Péntek 18 óra: Istentisztelet

Megtérni vágyóknak: péntek 18 óra

Ifjúsági alkalom: csütörtök 18 óra

Imaközösség a paci kerti misszióért: szerda 18 óra

Nagysándor-telep
Vasárnap 16 óra Istentisztelet
Péntek 18 óra Imaközösség
Honlap:http://www.dbgy.hu/

https://www.youtube.com/@DebreceniBaptistaGyulekezet

https://www.facebook.com/debrecenibaptista


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286