A 2016. június 5-i beiktatási istentisztelet nemzetközi visszhangja

2231
Papp János egyházelnök

Mint ismeretes, egyházunk 2016. június 5-én délután tartotta újonnan megválasztott tisztségviselőinek beiktatási istentiszteletét. Erről az alkalomról tájékoztattuk fontosabb külföldi partnerszervezeteinket, akik közül többen reagáltak értesítésünkre. Ezek közül szemezgetünk:

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség elnöke írja: „A baptisták világot átölelő családja együtt örül a Magyarországi Baptista Egyházban levő testvéreivel az új vezetőség beiktatása alkalmából. Fel- és elismerjük, hogy Isten azért állította szolgálatba ezt a vezetőséget, hogy továbbvigyék az egyház munkáját, és hogy elvégezzétek azt a szolgálatot, amelyre Isten elhívott benneteket. Olyan helyzetben vállaljátok magatokra a vezetés feladatát, amikor a világ különféle kihívásokkal néz szembe, de Isten, aki elhívott benneteket, meg is adja az erőt és vezetést ahhoz, hogy elvégezhessétek az előttetek álló feladatokat.
Neville Callam főtitkár és a Baptista Világszövetség teljes családja nevében gratulálok az újonnan beiktatott vezetőségnek és a Magyarországi Baptista Egyháznak. Örömmel nézünk előre az együttmunkálkodásra veletek a Baptista Világszövetségen belül…”
Tony Peck, az Európai Baptista Szövetség főtitkára: „…Isten áldását kérjük ezekre a vezetőkre…”
Asatur Nahapetyan, az Örmény Baptista Szövetség főtitkára és az Európai Baptista Szövetség elnöke: „…az örmény baptisták erősen támogatják a magyar baptisták szolgálatait. Imádságban a vezetőségetekkel vagyunk…”
Viorel Iuga, a Román Baptista Szövetség elnöke: „…Dicsőség az Úrnak… Reméljük, hogy együtt dolgozunk majd az ő országáért…”
Darko Krajlik, a Szlovák Baptista Szövetség elnöke: „…Üdvözlet északi szomszédaitoktól, a Szlovák Baptista Szövetség vezetőitől… Az a kérésünk Istentől, hogy áldja meg vezetőiteket minden áldással a Krisztus Jézusban…”
Valery Antonuk elnök és Igor Bandura alelnök az Ukrán Baptista Szövetségtől: „…Az Ukrán Baptista Szövetség nevében fogadjátok őszinte gratulációnkat a Magyarországi Baptista Egyház e jelentős eseménye alkalmából. Hálásak vagyunk a két baptista szövetség – az ukrán és a magyarországi  – közötti gyümölcsöző együttműködésért. Isten áldjon meg benneteket, és töltsön be bölcsességgel… »Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.« (1Thessz 5,23)… Köszönjük, hogy imádkoztok Ukrajnáért. Imádkozunk azért, hogy bővüljön az együttműködés helyi gyülekezeteink és szövetségeink között…”
Mateusz Wichary, a Lengyel Baptista Szövetség elnöke: „…kívánunk nektek hitet, hűséget az Úrhoz, és azt, hogy szégyenkezés nélkül, bátran és szeretetben tartsatok ki hűségesen az ő ügye mellett… lengyelországi testvéreitek nevében, akik munkatársaitok Krisztus egy, növekvő és örök országának…”


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!