A képen diagram látható

Automatikusan generált leírás

Hálaadó istentiszteleten, meghívott vendégekkel ünnepelte a siketek gyülekezete megalakulásának 20 éves évfordulóját.

Papp János egyházelnök igehirdetésében és köszöntésében Isten csodálatos, az évek folyamán kibontakozó tervéről beszélt, ahogyan erős gyülekezetté formálta a siket testvéreket. Elmondta, hogy a siketközösség léte egy új missziói irányt is mutatott, így a Speciális Misszió megalakulásához, majd a jelnyelvi bibliafordítás munkájának elindításához is vezetett. A siketek gyülekezete inspiráció lehet sokak számára Magyarországon, sőt még a környező országokban is. Hisz most már Csehországban siket magyar baptista misszionárius is szolgál.

Siket és halló testvérek sorra hálát adtak, bizonyságot tettek Isten szeretetéről és hűségéről. Kovács Imre lelkipásztor kiemelte, mennyire fontos, hogy a siketekhez jelnyelven jusson el az evangélium. Az éneklés sem maradhatott el, a jelnyelvi kórus Kovács Imréné vezetésével hangok helyett a jelnyelvvel dicsőítette az Urat. Drámajáték is színesítette az istentiszteletet.

Dr. Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, dr. Bácskai Károly, a bibliatársulat munkatársa a jelnyelvi bibliafordítás munkájáról adtak rövid beszámolót.

Vladimir Zeman cseh baptista lelkipásztor a cseh siketmisszióról és Kéri József kiküldött misszionárius munkájáról tett bizonyságot. A eseményről készített felvétel hamarosan elérhető lesz. 

Szeretetközösségben, más-más nyelven, de a Szentlélek által egységben mondhattuk:

„És örvendez az én lelkem az én megtartó Istenemben.”

Bokros Andrea


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!