Budaörsön 2003-ban alakult meg a Kőszikla Baptista Gyülekezet. Az eltelt két évtized alatt a gyülekezet szervesen bekapcsolódott a város és a térség életébe.

Az elsődleges hitéleti munka mellett a társadalmi szerepvállalás területén is számos esemény, projekt valósult meg. A gyülekezet tagjai nagyon sok önkéntes munkával, szolgálattal segítették a környéken élőket. A gyülekezet hatása nem csak lokális, hiszen két új leánygyülekezetet indíthattak el: Budapesten a BudaSzíve Baptista Gyülekezetet, valamint a Tatabányai Baptista Gyülekezetet. A gyülekezet misszionáriusai szolgáltak már Ukrajnában és Kazahsztánban is. Jelenleg Fülöp Viktória Brazíliában szolgál. A tízfős alapítói létszám azóta megsokszorozódott, hiszen ma már 200 fő feletti azok száma, akik a gyülekezethez tartoznak. 

A Kőszikla gyülekezet egy fiatalos és dinamikus közösség, ahol valóságosan megtapasztalják az emberek, hogy Istennel személyes kapcsolatba lehet kerülni Jézus Krisztuson keresztül. A gyülekezet küldetésmondata így hangzik: „Isten szeretetének továbbadása őszinte emberi kapcsolatokon keresztül!” Ezek a kapcsolatok egymással és Istennel nagyon áldottá és erőssé teszik a közösség életét. A gyülekezet jelenleg két lelkipásztorral végzi a munkáját. Az alapító Durkó István lelkipásztor mellett 2023-tól Révész Lajos lelkipásztor is csatlakozott a gyülekezethez.

A gyülekezet otthona Budaörsön a Terrapark irodaházban van (Budaörs, Liget u. 3/2).            

A gyülekezet elérhető a www.kosziklagyulekezet.hu címen, Facebook-oldalon és YouTube-csatornán. 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!