2. Baptista gazdasági konferencia

479

A Magyarországi Baptista Egyház gyülekezetei részére

Kedves Gyülekezetvezető, Könyvelő, Pénztáros Testvérek!

Szeretettel köszöntünk benneteket a Magyarországi Baptista Egyház elnöksége nevében!

A Magyarországi Baptista Egyház küldetésének részeként hangsúlyt helyez a hitéleti és közfeladat-ellátáshoz kapcsolódó folyamatosan változó jogszabályok helyes alkalmazására és egyházon belüli megismertetésére.

Ennek részeként ebben az évben megrendezzük a 2. baptista gazdasági konferenciát, az intézményfenntartók és a gyülekezetek vezetői, gazdasági vezetői, könyvelői, pénztárosai részére szervezett szakmai találkozót.

A konferencia időpontja és helyszíne

2019. április 13. (szombat) 9–16 óráig

Újpesti Baptista Imaház (1043 Budapest, Kassai u. 26.)

Az elmúlt években számos gyülekezet választotta a belső egyházi jogi személy státuszt, mely számviteli, pénzügyi, adózási szempontból a jogszabályok pontos ismeretét és alkalmazását követeli. Konferenciánk előadói gyakorlati megközelítésből mutatják be a legfontosabb tudnivalókat.

Egyházunk Országos Tanácsa az elmúlt években több olyan belső szabályt alkotott, amely a gyülekezetek életét is érinti. A belső szabályozás kiépülésével egy időben az Egyházi Belső Ellenőrzési Csoport (EBECS) is aktívan végzi feladatát. Konferenciánkon részletesen szólunk ezekről a területekről is.

Az utóbbi idők egyik gyakran említett fogalma az adatkezelés (GDPR) és ennek új szabályozása. Tájékoztatást kapunk ennek aktuális kérdéseiről is.

A belső egyházi jogi személy gyülekezetek részéről mindenképpen várjuk a résztvevőket, de a jogi személyiséggel nem rendelkező gyülekezetek is hasznos tájékoztatást kapnak majd.

Természetesen szeretettel hívjuk és várjuk a lelkipásztorokat és gyülekezetvezetőket is a konferenciára a szakmai résztvevők mellett.

A jelentkezés módjáról és a részletes programtervezetről is hamarosan további tájékoztatást adunk.