13 szuper gondolat a párkapcsolatról/házasságról

5357

A 777 OFFLINE februári eseményén, 26-án, hétfőn a szerelem lesz terítéken. Révész Lajos baptista lelkipásztorral és feleségével, Szilviával – aki hosszú éveken át volt a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója – alaposan körbejárjuk a párkapcsolat-házasság-egyedüllét témaköröket. Izgalmas, mindenkit érintő kérdésekről mondják el gondolataikat. Korábbi előadásaikból válogatva, íme, 13 szuper gondolat a Révész házaspártól!

1. „Nem a házassággal van a gond, mert az nem emberi találmány. A házasság »made in heaven«, nem mi találtuk ki. Hogy mi ezt hogyan csináljuk, és hogy az mennyire egyezik meg az Alkotójának a gondolatával, az egy másik kérdés.” (Lajos)

2. „Tökéletes házasság nincsen, de sikeres, egészséges házasság van.” (Lajos)

3. „A jegyespároknak mindig elmondom: töröljétek a szótárból azt a szót, hogy válás. Nincs értelme úgy nekifogni egy házasságnak, hogy ez opcióként felmerülhet. Mert ha ez tényleg valós lehetőség, akkor az ember élni fog vele és kifelé fog tekinteni.”

4. „A házasságot két tökéletlen ember és Isten tökéletessége alkotja.” (Lajos)

5. „Isten segítőtársat ad melléd, ez a házasság. Mert tudja, hogy segítségre szorulsz.” (Lajos)

6. „Ne kapkodd el a döntést: régen azt mondtam, hogy ha megtaláljátok az igazit, akkor csapj le rá gyorsan. Ma már bölcsebb vagyok, és azt mondom, várd meg, hogy Isten valóban őt rendelte-e neked. Gondold végig, tudod-e vállalni a másikat: amikor kevesebb haja lesz, amikor nagyobb már a ruhamérete, vagy amikor 70 éves lesz…” (Lajos)

7. „Mást gondol a világ a házasságról, és mást a Biblia: előbbi házassági szerződést köt, amelyben az áll, hogy bizonyos feltételek mellett hűséges leszek hozzád. Úgy gondolkodik, hogy az ember keres magának valakit, aki támogatja a projektjeiben. Pedig Isten nem szolgáltatásnak, hanem szövetségnek hozta létre a házasságot.” (Szilvi)

8. „Ha Isten neked jeleket ad házasság előtt, hogy nem őt szánja neked, akkor hidd el, hogy neki van igaza. Nincs jogod tönkretenni egy másik ember életét!” (Lajos)

9. „A házassági előtti szex kapcsán egy egyszerű, hétköznapi példa: van egy bolt, ami hat órakor nyit: ha téged húsz perccel a nyitás előtt ott találnak, akkor azt fogják mondani, hogy semmi keresnivalód nincs ott. Akkor is, ha azt állítod, nyitáskor majd rendezed a számlát.” (Lajos)

10. „Előre kell felkészülnöd a dolgokra: a katonák kiképzése a csatára békeidőben történik. Most döntsd el, hogy tisztán akarsz élni a kapcsolatodban, ne akkor, amikor meglibben előtted egy szőke hajú csoda.” (Lajos)

11. „Az a kisebbik gond, ha felbontanak egy jegyességet: lehet, hogy fájdalommal jár, lehet, rámegy pár hónapod, de még mindig sokkal jobb, mint ha 3-4 év házasság után szembesülsz azzal, hogy rossz döntést hoztál.” (Lajos)

12. „A hűtlenség nem a házasságtörő ágyban kezdődik, sokkal korábban. Ott kezdődik, amikor egy másik emberrel már jobb érzés beszélgetni, mint a saját házastársaddal, ezért keresni kezded annak a másiknak a közelségét.” (Szilvi)

13. „Könyörögve kérlek: amíg nem állsz készen szellemileg, érzelmileg egy párkapcsolatra, addig ne keressél. Ha kell, tölts el egyedül néhány hónapot vagy egy évet. Megérdemli a társad, hogy egészségesen lépj bele a kapcsolatotokba.” (Lajos)

Gyere el és vegyél részt te is a 777 OFFLINE esemény februári alkalmán, amelynek vendége a Révész házaspár lesz! A február 26-i eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Minden – de tényleg minden – információ a Facebook-eseménynél!

Forrás: https://777blog.hu/2018/02/21/13-szuper-gondolat-a-parkapcsolatrol-hazassagrol/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!