115. Jubileumi Hálaadó Ünnep Kispesten

1348
Fotó: Fehér Bertalan

A Kispesti Baptista Gyülekezet ez év őszén ünnepelte alapításának 115. évfordulóját. Isten hűséges megtartó kegyelméről 2015. október 18-án délelőtt a gyülekezett korábbi lelkipásztorai, innen elszármazott lelkimunkásai és afrikai misszionáriusa szolgált rövid tanúbizonysággal.

A jubileumi megemlékezést egy vetítettképes történelmi előadás tett még teljesebbé, melyet a gyülekezet lelkipásztora Dr. Mészáros Kálmán, a Baptista Teológiai Akadémia egyháztörténeti tanára mutatott be. Mindezen szolgálatokat gyülekezet énekkarának és zenészeinek – többek között Somogyi Erika operaénekes, a Jobbágy Család – a szolgálata tette még színesebbé Isten dicsőségére. Köszönjük Tarnai Endre, Fodor Kriszta karmesterek, valamint Cseri Tibor orgonista nagyszerű felkészítő munkáját.

A kispesti gyülekezet jubileumi hálaadó ünnepének délutánján a Metro Big Band amerikai keresztény fesztivál zenekar koncertjére került sor.

Camp Kirkland karmester vezetésével másodszor tért vissza Kispestre ez a különleges szervezésű zenekar. Mint kiderült az együttes tagjai az USA különböző államaiból érkeztek, kivétel nélkül elkötelezett evangéliumi hívő keresztyén emberek, akik valamelyik tengerentúli baptista gyülekezet ének-zenekarában szolgálnak vasárnaponként.

Metro Big Band. Fotó: Fehér Bertalan
Metro Big Band. Fotó: Fehér Bertalan

A zenekar most érkezett tagjai csak erre az európai/magyarországi szolgálati útra társultak azzal a szándékkel, hogy az együttes különleges modern hangzású zeneművei mellett Jézus Krisztus evangéliumáról tegyenek tanúságot. A Metro Big Band más-más összetételben megjárta már Brazíliát, Finnországot, Skóciát, Japánt, Oroszországot, Ukrajnát, Portugáliát, Kubát és Ausztriát, hogy zenéjükkel örömöt vigyen az emberek életébe.

Erről győződtünk meg mi is a Kispesti Baptista Gyülekezet jubileumi hálaadó nap estéjén, amikor telt ház előtt muzsikáltak és tettek bizonyságot hitükről és Istenben vetett meggyőzésükről. A koncertről készült felvétel megtalálható a gyülekezet honlapján: http://www.kispestibaptista.hu Köszönet a Metro Big Band zenészeinek, a nagyszerű karmesternek Camp Kirklandnak, a szólistának Robin Greenlee énekesnőnek, Ludvig Tittel Kinga professzionális tolmácsnak, a szervezőknek és a kispesti nőtestvéreknek a nagyszerű vendéglátásért. Ugyancsak köszönettel tartozunk Fehér Bertalan fotóművész barátunknak is a nagyszerű fényképekért, amivel emlékezetessé tette ezt a feledhetetlen ünnepnapot mindannyiunk számára!

Megosztás