Segélymunka járvány idején

3 kérdés 3 válasz Miklósváry Pétertől

1528

A Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet a veszélyhelyzet kihirdetésekor segélyakciót indított a Kelet-Európa Misszióval együttműködve. A gyülekezet, partnereivel közösen, 1,2 millió forint értékben tartós élelmiszereket juttatott el négy Pest megyei településre – önkormányzathoz, családsegítőhöz és mélyszegénységben élő magánszemélyekhez. A karitatív munkát a gyülekezet egyik vezetője, Miklósváry Péter végzi.

Az elmúlt napokban több szegény családhoz vittél élelmiszersegélyt Pest megyében. Nem lenne könnyebb neked is otthon maradnod?

A feleségem szerint erre képtelen vagyok. Az Isten Szelleme mindig mutat lehetőséget a segítségre, és ilyenkor betölt az Isten örömmel, hogy mehetek és hasznos vagyok az ő számára.

A karitatív szolgálat a szívügyed, képeztek is erre, vagy csak úgy csinálod?  

Gyermekkoromban édesanyám mesélte, hogy a nagypapám, aki Kelebián élt, tejet vitt a zsidó gyerekeknek, akiket vagonokkal Auschwitzba vittek. Szüleimtől is ezt láttam, pedig ők gyermekkoromban még nem voltak hívő emberek. Szívügyem ez a munka, a „szakmát” Huszár Gézától (Menedék Alapítvány), Szenczy Sanyitól (Baptista Szeretetszolgálat) és Fekete Imre bácsitól (KEMA) tanultam. Mindemellett elvégeztem néhány iskolát is: szociálismunkás-képző, ENSZ-mentőcsapat-vezetői stb.

Jó hír, hogy a segélyakciót látván az emberek – barátok és ismeretlenek egyaránt – adományokat küldenek a gyülekezetnek, hogy tovább folytatódhasson a segélyezés. Számítottál erre?

Arra számítottam, amire mindig is számítok, hogy az Isten tud beszélni az emberek szívével, és vannak, akik meghallják az ő hangját.

A gyülekezet a segélyakcióra elkülönített bankszámlára várja az adományokat (az adományozókat kérik, hogy tüntessék fel a közleményben: Segélyezés).

Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet

Számlaszám: 65100091-11387664

SWIFT: TAKBHUHB

IBAN: HU82 6510 0091 1138 7664 0000 0000


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!