Papp János

Egyházelnök

634

Siklóson született 1967. június 24-én hívő (baptista) szülők negyedik gyermekeként. 1978-ban megtért és bemerítkezett Gerzsenyi Sándor lelkipásztor által a Pécsi Baptista Gyülekezetben. Általános és középiskolai tanulmányait Pécsett végezte. Érettségizett és általános vegyész képesítést szerzett.  

1989 óta nős, felesége Pappné dr. Bősz Csilla jogtanácsos, munkajogi szakjogász. Két gyermeket kaptak Istentől: Noémit és Dorinát. A katonai szolgálat, majd a Baptista Teológiai Szeminárium elvégzése után Győrbe kerültek, ahol 1992-ben avatták lelkipásztorrá. Tíz évet szolgáltak az ország akkor legnagyobb kiterjedésű körzetében, ahol ez alatt több gyülekezet indult és imaházakat vásároltak, építettek. 2000-ben a Magyarországi Baptista Egyház missziói igazgatója lett. Ezt a szolgálatot három cikluson keresztül végezte, majd 2012-ben az egyház elnökévé választották. Bővülő családjával (feleségével, gyermekeik családjával, négy unokával) együtt Budapesten élnek. 2021 januárjától a Budafoki Baptista Gyülekezet lelkipásztoraként is szolgál.

Eddigi élete során sokféle feladatban vehetett részt: ifjúsági vezető volt Pécsett, majd az újjáalakuló ifjúsági szövetség (Mobisz) főtitkára lett. Dolgozott különféle alapítványok és képzések szervezésében, vezetésében itthon és külföldön. 2001 és 2021 között egymás után 12 gyülekezet ügyintéző lelkipásztora volt. Eközben az Európai Baptista Szövetség (EBF), az Európai Baptista Misszió (EBMI), a Baptista Világszövetség (BWA), a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz), a Magyar Bibliatársulat, a Baptista Teológiai Akadémia igazgatótanácsa, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány (BSZA), a Magyar Baptisták Világszövetsége (MABAVISZ) és sok más szervezet vezetésében, irányításában, munkájában is részt vett.

Életének mottó-igeverse:

„Széles helyet keress sátradnak, feszítsd ki sátorponyváidat teljes szélességükben! Húzd meg köteleidet, erősen verd le cövekeidet! Mert jobbra is, balra is terjeszkedni fogsz, utódaid a népek örökébe lépnek és elpusztított városokat telepítenek be.” (Ész 54,2–3)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!