„Nem elég a jó szándék, a segítés egy szakma”

1985

Dr. Szilágyi Béla a Sláger FM Hétköznapi példaképek nem hétköznapi történetei című műsorában Kende-Hofherr Krisztinának adott interjút a Baptista Szeretetszolgálat 25 éves évfordulója apropóján.

„Nem elég a jó szándék, a segítés egy szakma” – mondja az idén már 25 éves Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla.

Fiatal jogász volt, amikor önkéntesként csatlakozott a szervezethez, maga is részt vesz a mentési akciókban, de ott van Észak-Koreában az árvaházakban, a magyar kórházban vagy éppen a Cipősdoboz-akció hazai gyűjtőállomásain is.

Egy nagyokat álmodó, karizmatikus, kapcsolatokat teremtő és segíteni akaró, tenni vágyó ember, aki az álmok megvalósításának lehetőségét keresi a realitások talaján maradva.

A Baptista Szeretetszolgálat 42 oktatási intézményben 14 ezer fiatalt oktat, 80 szociális intézményben 18 ezer emberért felelős. „A szeretetszolgálat intézménnyé nőtt, de nagyon fontos, hogy a rugalmasságát ne veszítse el.” Az emberkereskedelem – kényszermunka, prostitúció, házi rabszolgaság – elleni küzdelem, az egyetlen hazai gyermekhospice-ház működtetése, a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása, a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése, a kiemelkedő képességű gyermekek tehetséggondozása, nemzetközi oktatási missziók, mozgásukban akadályozott és fogyatékkal élők fejlesztése egy, a világon egyedülálló magyar módszerrel nyolc országban, természeti katasztrófák által sújtott területek segítése, adományok logisztikai megszervezése, az önkéntesek koordinációja mind a munkája része. Kalandokról, kihívásokról, halálfélelemről, adrenalinról, képtelen helyzetekről, segítő hajlandóságról és személyes történetekről beszélgettünk.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!