Igehirdetés 2024. 02. 27. – Igét hirdet – Lados István – Bátmonstor

125

7 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. febr. 27. – Lados István lelkipásztor igehirdetése a Mt 11:1-19 igeversek alapján. Bátmonostori Baptista Gyülekezet

1Amikor Jézus elmondta parancsait a tizenkét tanítványnak, továbbment onnan, hogy tanítson és igét hirdessen a városokban.
2János pedig, amikor hallott a börtönben Krisztus cselekedeteiről, elküldte tanítványait, 3és megkérdezte tőle: Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk? 4Jézus így válaszolt nekik: Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: 5vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium, 6és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem.
7Amikor azok elindultak, Jézus beszélni kezdett a sokaságnak Jánosról: Miért mentetek ki a pusztába? Szélingatta nádszálat látni? 8Ugyan miért mentetek ki? Finom ruhába öltözött embert látni? Hiszen akik finom ruhákat viselnek, azok a királyok palotáiban vannak. 9Ugyan miért mentetek ki? Prófétát látni? Bizony mondom nektek, még prófétánál is nagyobbat. 10Ő az, akiről meg van írva: „Íme, én elküldöm előtted követemet, aki elkészíti előtted az utat.” 11Bizony mondom nektek: az asszonytól születettek között nincs nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki a legkisebb a mennyek országában, nagyobb nála. 12Keresztelő János napjaitól mostanáig a mennyek országa erőszakot szenved, és az erőszakosok igyekeznek hatalmukba keríteni. 13Mert valamennyi próféta és a törvény is Jánosig prófétált. 14És ha el akarjátok fogadni, ő maga Illés, akinek el kellett jönnie. 15Akinek van füle, hallja!
16De mihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonló a piacon ülő gyermekekhez, akik ezt kiáltják a többieknek: 17Zenéltünk nektek, és nem táncoltatok; siratót mondtunk, és nem gyászoltatok.
18Mert eljött János, aki nem eszik, és nem is iszik, és ezt mondják: Ördög van benne! 19Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és ezt mondják: Íme, falánk és részeges, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség.”
(Mt 11:1-19)

https://www.youtube.com/@batmonostoribaptistagyulek1373

https://www.facebook.com/monostoribaptista

Bátmonostori Baptista Gyülekezet

Bátmonostori Baptista Gyülekezet
Cím:6528 Bátmonostor, Baracskai utca 34.
Lelkipásztor:Lados István
Állandó alkalmak:Bajai Baptista Gyülekezet körzeti állomása
Honlap:http://

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!