2023. szeptember 22–24. között nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Férfi a pályán – országos baptista férfitalálkozó. Az idei alkalom címe: Staféta átadása, tudatos generációváltás, ahol mindkettő nyer. Helyszín: SDG konferencia-központ, Balatonszárszó.

…Józsué megtelt bölcs lélekkel, mert Mózes reá helyezte a kezét, és a nép hallgatott rá…

A részvételhez regisztráció szükséges!
Jelentkezési határidő: szeptember 17., vasárnap

Program

Péntek este Vezetés, teherhordozás | Heizer Tamás
Szombat délelőtt Felelősségvállalás | Uzonyi Barna
Szombat délután műhelymunka
Dr. Szilágyi Béla: Baptista Szeretetszolgálat
Iván Dániel kertépítő vállalkozó
Fancsali Gábor, FOCI
Szombat este Az elhívás megtalálása | Reimer Attila
Vasárnap reggel Megéri! | Kövesdi Áron
Zenei csapat: MABIM, Balázs André

Részvételi díj péntektől vasárnapig: 29.500 Ft/fő
Csak szombat és vasárnap: 19.500 Ft/fő
Teljes program szállás nélkül: 14.500 Ft/fő
Csak szombat szállás nélkül: 8500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a szállást és teljes ellátást péntek vacsorától vasárnap ebédig.
Egyágyas szoba felár: 5500 Ft/nap/fő

Előadók

Balázs André vagyok, a MABIM (Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió) és a Szegedi Baptista Ifjúság vezetője, férj, családapa, teológus, pedagógus és művész. A napfény városában, Szegeden születtem, ahol jelenleg is élek és szolgálok családommal a helyi baptista gyülekezetben. Két gyermek édesapjaként most minden eddiginél fontosabbnak látom a felnövekvő generációval való foglalkozást. Legfőbb szolgálatom többek között ezért is az ifjúsághoz, valamint – polgári hivatásom révén – a zenei szolgálathoz, a dicsőítéshez kötődik. A Szegedi Baptista Ifjúság vezetőjeként felelősségemnek érzem a fiatalokkal történő személyes foglalkozást, közösségformálást, az élő Isten közvetítését. Mindennek fontosságát országos szinten is igyekszem hangsúlyozni. A Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió vezetőjeként is szeretném elősegíteni, hogy rendezvényeink által a fiatalok formálódhassanak, találkozhassanak egymással, de mindenekelőtt Jézus Krisztussal. Vágyam, hogy a felnövekvő nemzedék a kereszténység útjára lépve érett, bölcs gondolkodású, életét felelősségteljesen vezető felnőtté válhasson. Másik fő célkitűzésem mindemellett a dicsőítő zenei szolgálat felpezsdítése, a zenei szolgálók új lendületének elősegítése, megteremtése, valamint a szolgálati terület munkálataiban már részt vevők felfrissítése.

Iván Dániel vagyok. Krisztus-követő, férj, apa, gyülekezetplántáló, kertész, kertépítő. Keresztény családban születtem. Szüleimtől már kisgyerekként megtanultam, hogy mit jelent Krisztust követni és szolgálni. Nagy szerepük volt abban, hogy én is megtértem. Feleségemmel, Dórival 1999-ben házasodtunk össze. Három gyermekünk született, Tamara 22, Szonja 20, Áron 15 éves. Balatonlellén plántálunk gyülekezetet, emellett a szüleimmel házashétvégéket szervezünk. A hétköznapokban kertészeti vállalkozást vezetek, amiben a harmadik generációt képviselem. Két éve indítottam egy új vállalkozást, aminek kertépítés a fő profilja.

Heizer Tamás egy szeretetre méltó feleség férje, két fiú és egy lány büszke édesapja, és egy unoka elvarázsolt nagypapája. Tizenöt évet szolgált lelkipásztorként, jelenleg a Barnabás Csoport vezetője, munkatársaival közös elhívásuk, hogy az ősi barnabási örökséget vigyék tovább a 21. század kihívásai között, felekezetközi és nemzetközi missziós hálózat keretein belül. Szolgálati fókuszai: trénerként lelkipásztorokat, vezetőket, elöljárócsapatokat támogat jövőkép- és stratégiaalkotó műhelyekkel, személyes elhívást tisztázó felfedező folyamatokkal, vezetői kompetenciákat fejlesztő tréningekkel. A személyes kísérés különböző műfajaival is támogatja a keresztény vezetőket (coaching, mentoring, konzultáció, tanácsadás). Teológiai tanulmányait a Baptista Teológiai Akadémián folytatta, majd okleveles menedzsment szakértő diplomát szerzett a Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (Corvinus). Szabadidejében szeret túrázni, sétálni, kerékpározni, olvasni, zenét hallgatni (jazz és klasszikus), és oda van a jó filmekért.

Kövesdi Áron: Budapesten élek és a Wesselényi Utcai Baptista Gyülekezethez tartozom. Foglalkozásomat tekintve eredetileg közgazdász vagyok. Öt évvel ezelőtt elvégeztem Angliában egy keresztény lelkigondozói bibliaiskolát, aztán az Ellel Ministries tanítványozói és lelkigondozói szervezet közép- és kelet-európai régiós munkájához kapcsolódtam. Vágyam, hogy gyülekezeteinkben érett tanítványokká váljunk és készek legyünk Isten királyságának képviseletére. Szolgálatom fókuszában elsősorban a fiatalok vannak, ezért nagyon szeretek velük időt tölteni és elmélkedni az Istennel való közösség mélységein.

Reimer Attila autóipari mérnök, teológiát egy külföldi egyetemen végzett, az Eklézsia csoportban gyülekezeti tanácsadó. Németországban a munkája mellett vezetőképzéssel foglalkozik a német Keresztény Vezetők Akadémiájának kuratóriumi elnökeként. Feleségével 38 éve házasok, három felnőtt gyermekük és öt unokájuk van. Szerinte Jézus Krisztussal az élet szép, sok örömöt tartogat számunkra, de átsegít minden nehézségen, amiből bőven van minden ember életében.

Uzonyi Barna: Keresztény családban nőttem fel, de majd csak 13 éves koromban találkoztam személyesen Isten hatalmas szeretetével és kegyelmével. Egy új életet kaptam tőle, és egy elhívást, hogy teljes időben őt szolgáljam. Legjobb barátom és segítőtársam ebben Magdi, a feleségem, akivel együtt három csodálatos gyermeket nevelhetünk. Igazán nagy kiváltság számomra, hogy 2015 óta a Péceli Baptista Gyülekezet lelkipásztora lehetek. Álmunk egy olyan gyülekezet, ahova belépve Istennel találkozhatsz, ahol megérezheted az ő szeretetét az embereken keresztül is, és Isten tiszta beszéde hangzik el mai, érthető nyelven. Nagyon szeretem, amikor tudok segíteni másoknak, hogy közelebb kerülhessenek Istenhez, megerősödhessen a házasságuk, megtalálják a szolgálatukat, vagy épp friss tüzet nyerjenek az Úrtól.

Dr. Szilágyi Béla segélymunkás, jogász, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke. Amikor a Magyarországi Baptista Egyház, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója 2020 júniusában beiktatott mint a szervezet második elnökét, akkor már másfél éve éltem együtt azzal, hogy a mentorom, lelkészem, barátom, lelki atyám, a szeretetszolgálat alapító elnöke, Szenczy Sándor ágyhoz kötve küzd egy daganatos megbetegedéssel. 2022 májusában végleg átadta a mennyei stafétát, az Úrhoz költözött, ezzel a szeretetszolgálat második generációs szervezetté vált. A hároméves drámai folyamat tanulságai mellett ezen a lelki műhelymunkán a vezetőváltás tudatos előkészítéséről is beszélgethetünk majd.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!