2024.06.09.V.de. | A kiválasztás: Isten gondviselése | dr. Vass Gergely – Zilah

184

603 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. jún. 9. dr. Vass Gergely lelkipásztor igehirdetrése a 4Móz 27:12-23 igeversek alapján. Zilahi Magyar Baptista Gyülekezet

12Az ÚR ezt mondta Mózesnek: Menj föl ide az Abárím-hegyre, és tekintsd meg azt a földet, amelyet Izráel fiainak adtam. 13Ha megtekintetted, te is odakerülsz elődeid mellé, ahogy odakerült testvéred, Áron, 14mert fellázadtatok parancsom ellen a Cin-pusztában, amikor perlekedett a közösség, és nem mutattátok fel szentségemet előttük azoknál a vizeknél, Meríbá vizeinél, Kádésban, a Cin-pusztában.
15Ekkor Mózes így beszélt az ÚRhoz: 16Az ÚR, a minden embernek lelket adó Isten rendeljen egy férfit a közösség élére. 17Az legyen előttük jártukban-keltükben, vezesse harcba és vezesse haza őket, hogy ne legyen az ÚR közössége olyan, mint a juhok, melyeknek nincsen pásztora. 18Az ÚR ezt mondta Mózesnek: Vedd magad mellé Józsuét, Nún fiát, aki rátermett ember. Tedd rá kezedet, 19állítsd Eleázár pap és az egész közösség elé, és előttük iktasd be tisztébe. 20Adj át neki a méltóságodból, hogy hallgasson rá Izráel fiainak egész közössége. 21De Józsué álljon majd mindig Eleázár pap elé, és ő kérjen neki az úrímmal döntést az ÚRtól. A kapott parancs szerint induljon majd harcba, és a kapott parancs szerint térjen haza Izráel fiaival, az egész közösséggel együtt. 22Mózes úgy cselekedett, ahogyan megparancsolta neki az ÚR. Maga mellé vette Józsuét, odaállította Eleázár pap és az egész közösség elé, 23rátette a kezét, és beiktatta tisztébe, ahogyan Mózes által megmondta az ÚR.”
(4Móz 27:12-23)

Baptista Tv Zilah

https://www.youtube.com/@BaptistaTvZilah

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067748025519&locale=sq_AL


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!