2024. 03. 10. (du.) | Lelki táplálékunk a manna – 2Móz 16,14-26;35 | Fűrészes-Szálasi Rudolf – Szatmárnémeti

96

510  megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. márc. 10. Fűrészes-Szálasi Rudolf lelkipásztor igehirdetése a 2Móz 16,14-26;35 igeversek alapján. Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet

4Amikor fölszikkadt a lehullott harmat, apró szemcsék borították a pusztát: mintha apró dara lett volna a földön. 15Amikor meglátták ezt Izráel fiai, azt kérdezték egymástól: Mi ez? Nem tudták ugyanis, hogy mi az. De Mózes megmondta nekik: Ez az a kenyér, amelyet az ÚR adott nektek eledelül.
16Ezt parancsolja az ÚR: Szedjen belőle mindenki annyit, amennyit meg tud enni: fejenként egy ómert, a lélekszámnak megfelelően. Annyi adagot szedjetek, amennyien egy sátorban vagytok! 17Izráel fiai így is cselekedtek, és szedett ki többet, ki kevesebbet. 18Amikor azután megmérték ómerrel, nem volt fölöslege annak, aki többet szedett, sem hiánya annak, aki kevesebbet szedett. Mindenki annyit szedett, amennyit meg tudott enni. 19Mózes azt mondta nekik: Senki se hagyjon belőle másnapra! 20De nem hallgattak Mózesre. Voltak, akik hagytak belőle másnapra is, de az megkukacosodott és megbüdösödött. Ezért megharagudott rájuk Mózes. 21Így mindenki annyit szedett reggelenként, amennyit meg tudott enni. De ha már forrón sütött a nap, elolvadt.
22A hatodik napon történt, hogy kétszer annyi kenyeret szedtek, fejenként két ómerrel. Akkor elment a közösség összes főembere, és jelentették Mózesnek. 23Ő így szólt hozzájuk: Ez az, amiről az ÚR beszélt, hogy a nyugalom ideje lesz holnap, az ÚR szent szombatja. Süssétek meg, amit sütni akartok, és főzzétek meg, amit főzni akartok, és tegyétek félre magatoknak mindazt, ami fölösleg, hogy megmaradjon másnapra. 24Félre is tették másnapra, ahogy Mózes megparancsolta, és nem büdösödött meg, féreg sem volt benne. 25Akkor ezt mondta Mózes: Ma ezt egyétek, mert ma az ÚR szombatja van: ma nem találtok mannát a mezőn. 26Hat napon át szedhetitek, de a hetedik napon szombat van: akkor nem lesz…. 
35Izráel fiai negyven évig ették a mannát, míg csak lakott földre nem értek. Mannát ettek mindaddig, amíg el nem érték Kánaán földjének a határát.”
(2Móz 16,14-26;35)

https://www.youtube.com/@szatmbaphttps://szatmaribaptista.ro/

ISTEN HOZOTT A SZATMÁRNÉMETI MAGYAR BAPTISTA GYÜLEKEZET HONLAPJÁN!

Címünk: Szatmárnémeti, P-ța Eroilor revoluției (István tér) 9 – lásd a térképet itt

Istentiszteleti összejöveteleink:

Vasárnap reggel 10 órától
Vasárnap délután 17 órától
Pénteken délután 19 órától

Istentiszteleteink nyilvánosak: szeretettel hívunk várunk mindenkit.
A vasárnapi istentiszteleteket élő adásban közvetítjük, amelyek megtekinthetők

YOUTUBE és

FACEBOOK csatornánkon keresztül


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286