2024. 02. 04. Vasárnap délelőtt – Kotán Béla – Buda

129

103 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. febr. 4. Kotán Béla lelkipásztor igehirdetése a Mt 18:1-14 igeversek alapján. Budai Baptista Gyülekezet

1Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: Ki a nagyobb a mennyek országában? 2Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, 3és ezt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. 4Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. 5És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be. 6Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik. 7Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat!
8Ha a kezed vagy lábad megbotránkoztat téged, vágd le, és vesd el magadtól: jobb neked, ha csonkán vagy sántán mégy be az életre, mint ha két kezeddel vagy két lábaddal együtt vettetsz az örök tűzre. 9Ha pedig a szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, és vesd el magadtól: jobb neked, ha fél szemmel mégy be az életre, mint ha két szemeddel együtt vettetsz a gyehenna tüzére.
10Vigyázzatok, nehogy egyet is megvessetek e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy az ő angyalaik a mennyekben mindenkor látják az én mennyei Atyám arcát.
11Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett. 12Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van, és eltéved közülük egy, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyekben, és nem megy el megkeresni az eltévedtet? 13És ha megtalálja, bizony mondom nektek, jobban örül neki, mint annak a kilencvenkilencnek, amelyik nem tévedt el. 14Ugyanígy a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy elvesszen egy is e kicsinyek közül.”
(Mt 18:1-14)

https://www.youtube.com/@budaibaptista

https://www.facebook.com/BudaiBaptista

Cím:1118 Budapest, Alsóhegy u. 38.
Lelkipásztor:Kotán Béla
Állandó alkalmak:Vasárnap délelőtti istentisztelet: minden vasárnap 10 órától körülbelül 11:30-ig.
Vasárnap délután istentisztelet: minden vasárnap 17 órától (nyáron 18 órától).
Csütörtöki Bibliaóra: minden csütörtökön 18:30-tól.
Bibliakör gyermekeknek, gyülekezeti imaórák: minden vasárnap 9:15-től 10 óráig
Biztos Szikla Klub: minden pénteken 17 órától 18:30-ig.
Ifi: minden pénteken 18:30-tól 21:30-ig.
Mamakör: havonta változó időpontban, 18 órától.
Honlap:http://budaibaptista.hu/


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286