2023-09-17 Vasárnap de. – Papp Barnabás – Ócsa

198

120 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2023. szept. 17. Papp Barnabás lelkipásztor igehirdetése az 1Kir 22:29-38 igeversek alapján. Ócsai Baptista Gyülekezet

29Azután fölvonult Izráel királya és Jósáfát, Júda királya Rámót-Gileád ellen. 30Izráel királya ezt mondta Jósáfátnak: Én álruhába öltözöm, és úgy megyek a csatába, de te csak öltözz a magad ruhájába! Izráel királya tehát álruhába öltözött, és úgy ment a csatába. 31Arám királya pedig ezt parancsolta a harci kocsik parancsnokainak, akik harmincketten voltak: Ne támadjatok se kicsit, se nagyot, csak Izráel királyát! 32Amikor a harci kocsik parancsnokai meglátták Jósáfátot, ezt gondolták: Csak ő lehet Izráel királya. Ellene fordultak tehát, hogy megtámadják. Jósáfát azonban kiáltozni kezdett; 33ekkor a harci kocsik parancsnokai látták, hogy nem ő Izráel királya, és elfordultak tőle.
34Egy ember pedig csak úgy, találomra kilőtt egy nyílvesszőt, és eltalálta Izráel királyát a szíjak és a páncél között. Ekkor megparancsolta a kocsi hajtójának: Fordulj meg, és vigyél ki a táborból, mert megsebesültem! 35Mivel azonban az ütközet egyre hevesebbé vált azon a napon, a királynak állva kellett maradnia harci kocsijában az arámokkal szemben. Estére azután meghalt, mert a vére elfolyt sebéből a harci kocsi belsejébe. 36Napnyugtakor ez a kiáltás futott végig a táboron: Mindenki a városába, mindenki a hazájába, 37mert meghalt a király! Miután megérkeztek Samáriába, eltemették a királyt Samáriában. 38A harci kocsit Samária tavában mosták le; vérét kutyák nyalták fel, és parázna nők mosakodtak ott – az ÚR igéje szerint, ahogyan megmondta előre.”
(1Kir 22:29-38)

https://www.youtube.com/@ocsaibaptistagyulekezetkoz2443

Cím: 2364 Ócsa, Kiss E. u. 14.
Lelkipásztor: Papp József Barnabás
Állandó alkalmak: Vasárnap: 9-órától Imaóra
10-órától Istentisztelet
17-órától Istentisztelet
Szerda: 18-órától Bibliaóra
Szombat: 18-órától: Ifjusági Bibliaóra
Honlap: http://www.ocsaibaptista.hu/

https://www.facebook.com/ocsaibaptista


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286